Пиріг на кефірі з куркою в духовці
Пиріг на кефірі з куркою в духовці максимально простий у виконанні. Апетитний наповнювач в поєднанні з повітряним тестом перетворюються на чудове частування, з яким без особливої праці впорається навіть недосвідчена господиня. Я часто печу випічку на сімейні посиденьки, а залишки зберігаю в морозилці або беру з собою на перекус. Але, як правило, залишків ніколи не буває, рідні їдять пиріг за обидві щоки і очі шукають добавки.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Склад:
Для тіста:
- Кефір – 500 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 320 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0,75 ч. л.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Перець чорний мелений – на кінчику ножа.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Для начинки:
- Куряче філе – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Петрушка – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Обшелушите цибулю. М’ясо і зелень прополощіть.
Крок 2. Цибулю наріжте. Спосіб нарізки не принципове, робіть, як зручніше.
Крок 3. М’ясо розріжте на відповідні шматочки. У мене філе, але для соковитості раджу використовувати м’якоть стегна.
Крок 4. На розпеченій, з двома столовими ложками рослинного масла, сковороді підрум’яньте цибулину з м’ясом. Не пересушите. Начинка повинна залишатися соковитою.
Крок 5. Зелень порубаєте.
Крок 6. Вивантажите до обсмаженою інгредієнтів.
Крок 7. Посоліть і поперчіть. Прянощі вибирайте за вподобанням. Змішайте і приберіть з конфорки.
Крок 8. У миску налийте кисломолочний продукт, введіть яйця. Насипте перець. Посоліть і додайте цукор. Розколотіть суміш.
Крок 9. Введіть сіяну борошно з розпушувачем. Завдяки пекарського порошку на виході ви отримаєте пористу структуру.
Крок 10. Змішайте складові.
Крок 11. Вилийте дві столові ложки рафінованої олії і змішайте.
Крок 12. У змащену форму залийте половину рідкої маси. Злегка потрясіть, щоб тісто лягла рівним шаром.
Крок 13. Розкладіть начинку.
Крок 14. Залишками залийте начинку, рівномірно розподіливши.
Крок 15. Помістіть в прогріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Проколіть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова.
Крок 16. Апетитну випічку залиште охолонути.
Крок 17. Повітряне частування вийміть з форми і розділіть на порції.
Крок 18. Подавайте пиріг з напоями. Солодкий чай або каву з цукром з домашньою випічкою поєднуються ідеально. Приступайте до трапези. Приємного апетиту!