Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на кефірі з куркою в духовці

Пиріг на кефірі з куркою в духовці максимально простий у виконанні. Апетитний наповнювач в поєднанні з повітряним тестом перетворюються на чудове частування, з яким без особливої праці впорається навіть недосвідчена господиня. Я часто печу випічку на сімейні посиденьки, а залишки зберігаю в морозилці або беру з собою на перекус. Але, як правило, залишків ніколи не буває, рідні їдять пиріг за обидві щоки і очі шукають добавки.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

Для тіста:

  • Кефір – 500 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 320 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,75 ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Для начинки:

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Петрушка – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Обшелушите цибулю. М’ясо і зелень прополощіть.

Крок 2. Цибулю наріжте. Спосіб нарізки не принципове, робіть, як зручніше.

Крок 3. М’ясо розріжте на відповідні шматочки. У мене філе, але для соковитості раджу використовувати м’якоть стегна.

Крок 4. На розпеченій, з двома столовими ложками рослинного масла, сковороді підрум’яньте цибулину з м’ясом. Не пересушите. Начинка повинна залишатися соковитою.

Крок 5. Зелень порубаєте.

Крок 6. Вивантажите до обсмаженою інгредієнтів.

Крок 7. Посоліть і поперчіть. Прянощі вибирайте за вподобанням. Змішайте і приберіть з конфорки.

Крок 8. У миску налийте кисломолочний продукт, введіть яйця. Насипте перець. Посоліть і додайте цукор. Розколотіть суміш.

Крок 9. Введіть сіяну борошно з розпушувачем. Завдяки пекарського порошку на виході ви отримаєте пористу структуру.

Крок 10. Змішайте складові.

Крок 11. Вилийте дві столові ложки рафінованої олії і змішайте.

Крок 12. У змащену форму залийте половину рідкої маси. Злегка потрясіть, щоб тісто лягла рівним шаром.

Крок 13. Розкладіть начинку.

Крок 14. Залишками залийте начинку, рівномірно розподіливши.

Крок 15. Помістіть в прогріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Проколіть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова.

Крок 16. Апетитну випічку залиште охолонути.

Крок 17. Повітряне частування вийміть з форми і розділіть на порції.

Крок 18. Подавайте пиріг з напоями. Солодкий чай або каву з цукром з домашньою випічкою поєднуються ідеально. Приступайте до трапези. Приємного апетиту!