Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Лоранський пиріг з куркою, брокколі і грибами

Лоранський пиріг з куркою, брокколі і грибами або по-іншому кіш прийшов із французької кухні. І нехай ми не французи, але приготувати таке частування зможемо без праці. Пісочне тісто з апетитною начинкою тане в роті. Лоранський пиріг виглядає шикарно і доречний для будь-якого заходу.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Вода – 3 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Гриби – 400 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.

Для заливки:

  • Вершки 20-33% – 200 мл
  • Сир – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Горіх мускатний – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. Яйця вилийте в ємність для замішування тіста. Додайте розтоплене масло. Розколотіть суміш.

Крок 3. Залийте воду.

Крок 4. Введіть просіяне борошно з сіллю. Вимісити масу.

Крок 5. Замотайте в плівку і подморозьте. Подмороженную заготівлю зручніше використовувати.

Крок 6. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, посоливши воду.

Крок 7. Відварне м’ясо трохи остудіть, поріжте або розберіть на волокна.

Крок 8. Очищену цибулину дрібно порубаєте.

Крок 9. З печериць зніміть шкірку і наріжте скибочками. Замість печериць іноді використовую відварні запаси грибів з морозилки.

Крок 10. Цибулю обсмажте на розпеченій сковорідці.

Крок 11. Вивантажите гриби. Обсмажте до випаровування вологи.

Крок 12. Додайте м’ясо.

Крок 13. Брокколі розморозьте, поділіть на суцвіття, відправте до складових. Тушкуйте до готовності. Якщо використовуєте свіжу капусту, попередньо необхідно проварити в окропі 5 хвилин.

Крок 14. Натріть на тертці сир. Дуже смачно використовувати кілька видів.

Крок 15. Збовтайте яйця.

Крок 16. Введіть вершки до яєчної суміші. Змішати до однорідності.

Крок 17. Засипте сир і змішайте.

Крок 18. Насипте мускатний горіх. Якщо не любите, замініть іншими прянощами.

Крок 19. Розмішайте і посоліть.

Крок 20. Подмороженную заготівлю розтягніть руками. Викладіть у форму для випічки. Сформуйте не надто тонке основу з бортами.

Крок 21. Розкладіть наповнювач.

Крок 22. Вилийте вершково-сирну суміш. Додайте в нагріту до 180 градусів духовку. Випікайте виріб 40 хвилин. Випічку залиште злегка охолонути.

Крок 23. Чудове частування дістаньте з форми. Розділіть на порції і запрошуйте сім’ю насолодитися чудовою закускою! Пиріг гарний, як тільки що у випеченому вигляді, так і в охолодженому стані.

Крок 24. Приємного апетиту!