Пиріг з куркою і грибами в духовці
Пиріг з куркою і грибами в духовці ідеальний для зустрічі гостей. Шикарне розсипчасте тісто з апетитною начинкою готується максимально просто. Чудове частування їдять в гарячому і охолодженому вигляді. По своєму досвіду скажу, що в охолодженому стані мені подобається більше і виходить смачніше.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Борошно – 250 гр.
- масло – 125 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 3 ст. л.
- Вершки 20% – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте борошно. Дістаньте вершкове масло розм’якнути.
Крок 2. У борошно відправте масло і розітріть в крихту. Влийте воду і додайте одне яйце.
Крок 3. Змішайте.
Крок 4. Зберіть тісто в грудку і замотайте в плівку. Приберіть в холод на півгодини.
Крок 5. Очищену цибулину дрібно порубаєте.
Крок 6. З печериць зніміть шкірку і наріжте скибочками.
Крок 7. Цибулю з грибами обсмажте на розпеченій сковорідці.
Крок 8. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, посоливши воду. Відварне м’ясо трохи охолодіть, поріжте або розберіть на волокна.
Крок 9. Відправте до засмажки. Обсмажте разом. Насипте сіль і перець. Розмішайте.
Крок 10. Зберіть продукти для заливки.
Крок 11. 2 яйця збовтайте з вершками і тертим сиром. Посоліть.
Крок 12. Підморожене тісто розкачайте в пласт. Викладіть у форму для випічки. Сформуйте основу з бортиками. Розподіліть начинку.
Крок 13. Вилийте заливку. Помістіть в прогріту до 200 градусів духовку. Випікайте пиріг 40 хвилин. Пиріг остудіть у формі.
Крок 14. Ароматний пиріг вийміть з форми.
Крок 15. Розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Приємного апетиту!