Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з куркою і грибами в духовці

Пиріг з куркою і грибами в духовці ідеальний для зустрічі гостей. Шикарне розсипчасте тісто з апетитною начинкою готується максимально просто. Чудове частування їдять в гарячому і охолодженому вигляді. По своєму досвіду скажу, що в охолодженому стані мені подобається більше і виходить смачніше.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • масло – 125 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Вершки 20% – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте борошно. Дістаньте вершкове масло розм’якнути.

Крок 2. У борошно відправте масло і розітріть в крихту. Влийте воду і додайте одне яйце.

Крок 3. Змішайте.

Крок 4. Зберіть тісто в грудку і замотайте в плівку. Приберіть в холод на півгодини.

Крок 5. Очищену цибулину дрібно порубаєте.

Крок 6. З печериць зніміть шкірку і наріжте скибочками.

Крок 7. Цибулю з грибами обсмажте на розпеченій сковорідці.

Крок 8. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, посоливши воду. Відварне м’ясо трохи охолодіть, поріжте або розберіть на волокна.

Крок 9. Відправте до засмажки. Обсмажте разом. Насипте сіль і перець. Розмішайте.

Крок 10. Зберіть продукти для заливки.

Крок 11. 2 яйця збовтайте з вершками і тертим сиром. Посоліть.

Крок 12. Підморожене тісто розкачайте в пласт. Викладіть у форму для випічки. Сформуйте основу з бортиками. Розподіліть начинку.

Крок 13. Вилийте заливку. Помістіть в прогріту до 200 градусів духовку. Випікайте пиріг 40 хвилин. Пиріг остудіть у формі.

Крок 14. Ароматний пиріг вийміть з форми.

Крок 15. Розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Приємного апетиту!