Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з куркою і капустою в духовці

Пиріг з куркою і капустою в духовці готується дуже просто. Дуже смачна, соковита начинка з повітряним м’яким тестом стане вашим фаворитом. Ніжний пиріг ідеально підходить для сімейного чаювання. Ситну випічку подають в охолодженому або тільки що випеченому стані.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл
  • Сода харчова без гірки – 1 ч. л.
  • Борошно – 170 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Висівки пшеничні/вівсяні – 10 гр.
  • Кунжут – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нашаткуйте капусту спеціальним ножем. Рекомендую використовувати молоду. Капуста зимових сортів вимагає попередньої пасерування.

Крок 2. Зваріть м’ясо. Порубаєте на відповідні шматочки або розберіть на волокна. У мене філе, але допускається використовувати м’якоть стегна. Промиту зелень порубаєте. Змішайте інгредієнти і посоліть. Якщо є бажання, приправте улюбленими прянощами.

Крок 3. У чашу для замісу тіста залийте кисломолочний продукт, введіть яйця. Посоліть і додайте цукор. Розколотіть суміш. Кефір беріть той, який є, можна використовувати кислий продукт.

Крок 4. Введіть просіяне борошно і висівки з содою, завдяки якій на виході ви отримаєте пористу структуру. Якщо не любите висівки, не кладіть їх. Замість висівок використовують клітковину, але це теж необов’язково. Борошно використовуйте хлібопекарську або цільнозернове.

Крок 5. Залийте рослинне масло і змішайте.

Крок 6. У змащену форму залийте половину рідкої маси. Злегка потрясіть, постукайте, щоб тісто лягла рівним шаром.

Крок 7. Розкладіть начинку.

Крок 8. Залишками залийте начинку, рівномірно розподіливши. Припорошите кунжутним насінням. Або використовуйте альтернативу – лляні насіння. Вони додадуть хрустку родзинку.

Крок 9. Додайте в нагрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.

Крок 10. Проколіть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова. Апетитну випічку залиште охолонути. Повітряне частування вийміть з форми.

Крок 11. Розділіть чудове виріб на порції – тісто м’яке, а начинка соковита.

Крок 12. Частування подавайте з солодким чаєм. Солона випічка ідеально поєднується з напоями, з цукром. Їжте з насолодою.

Крок 13. Приємного апетиту!