Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на пісочному тісті з куркою

Пиріг на пісочному тісті з куркою підкорить всіх любителів домашньої випічки. Приготувати оригінальну випічку не складе праці. Хрустка основа з ніжною начинкою чудово гармоніюють між собою. Пісочний пиріг ідеально підходить для будь-якої події і виглядає привабливо. Від одного тільки погляду, хочеться відхопити шматочок.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Сметана – 300 гр.
  • Сода харчова – 0,25 ч. л.
  • Борошно – 3,5-4 склянки
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Сіль – 0,25 ч. л.

Для начинки:

  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр.
  • Філе куряче – 1000 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. М’ясо промийте і викладіть вологу рушниками, розріжте на відповідні шматочки. У мене філе, але допустимо використовувати м’якоть стегна.

Крок 3. М’ясо посоліть і складіть в рукав для запікання. Зав’яжіть кінці.

Крок 4. Запікайте до готовності або зваріть в підсоленій воді.

Крок 5. У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло зі сметаною. Розколотіть суміш. Введіть просіяне борошно з сіллю і содою.

Крок 6. Вимісити масу. Замотайте в плівку і подморозьте. Подмороженную заготівлю зручніше використовувати.

Крок 7. Очищену цибулину дрібно порубаєте.

Крок 8. Прогрійте сковорідку, розпустіть вершкове масло. Цибулю обсмажте на розпеченій сковорідці.

Крок 9. Настругайте сир. Дуже смачно використовувати кілька видів.

Крок 10. Приготовану курку трохи остудіть, поріжте або розберіть на волокна.

Крок 11. Смажену цибулю зніміть з плити.

Крок 12. Тісто розкачати, але не дуже тонко.

Крок 13. Укладіть основу у форму.

Крок 14. Викладіть курку.

Крок 15. Зверху покладіть смажену цибулю.

Крок 16. Посипте сиром.

Крок 17. Розбийте яйця.

Крок 18. Розкачайте другий пласт.

Крок 19. У центрі зробіть хрестоподібний надріз. Накрийте начинку і заліпіть краю.

Крок 20. Помістіть в прогріту на 210 градусів духовку. Випікайте виріб 45 хвилин. Проткніть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова. Пиріг остудіть у формі.

Крок 21. Апетитне частування вийміть з форми.

Крок 22. Розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Приємного апетиту!