Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Відкритий пиріг з куркою

Відкритий пиріг з куркою можна приготувати з будь-яким тестом. У сьогоднішній версії я пропоную приготувати з листковим тестом. Але ви запросто можете поекспериментувати з дріжджовим або пісочним тістом. Виходить теж досить апетитно. Ситна начинка дозволяє випічці стати основним блюдом на тихому сімейному вечері.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Тісто листкове – 450 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промийте і викладіть вологу, поріжте на відповідні шматочки. У мене філе, допустимо використовувати м’якоть стегна.

Крок 2. Почищену картоплю поріжте соломкою.

Крок 3. З печериць зніміть шкірку і наріжте не дуже дрібно.

Крок 4. М’ясо обсмажте на розпеченій з олією сковорідці.

Крок 5. Коли курка змінить колір, вивантажите картоплю. Обсмажуйте разом, 5-7 хвилин буде достатньо.

Крок 6. Слідом вивантажите печериці. Обсмажуйте, поки волога не випарується.

Крок 7. Здобріть сметаною, посоліть і поперчіть. Якщо хочете, приправте улюбленими прянощами.

Крок 8. Розмішайте і тушкуйте 5-7 хвилин.

Крок 9. Листкове тісто розкачайте.

Крок 10. Ємність для випічки простелите папером або промажте маслом. Викладіть основу.

Крок 11. На основі розподіліть начинку. Вільні краї поверніть до центру, добряче скріпивши.

Крок 12. Помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 40 хвилин.

Крок 13. Натріть на крупній тертці сир і посипте виріб. Поверніть в духовку на 5 хвилин.

Крок 14. Гарячий пиріг дістаньте, почекайте, поки виріб трохи охолоне. Привабливе частування вийміть з форми і розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте дегустувати хрустку випічку з соковитою ароматною начинкою. Приємного апетиту!