Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з листкового тіста з куркою

Пиріг з листкового тіста з куркою являє собою чудове частування, яке домочадці їдять з великим задоволенням. Хрустке тісто з ніжною начинкою прикрасить будь-яке застілля або дружнє чаювання. Шикарна випічка виглядає бездоганно. Спекти пиріг не складе ніякої праці, як професіоналу, так і новачкові.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Цибуля порей – 120 гр.
  • яєчні Жовтки – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження + для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. М’ясо покладіть в посуд для варіння. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна. Зваріть, посоливши воду.

Крок 3. Відварне м’ясо трохи охолодіть, розберіть на волокна.

Крок 4. Цибулю наріжте кільцями.

Крок 5. Прогрійте змащену олією сковорідку, вивантажите цибулю і обсмажте до м’якості.

Крок 6. Додайте борошно і обсмажте.

Крок 7. Вивантажите курку, влийте трохи бульйону. Насипте сіль і перець.

Крок 8. Протушкувати до густоти.

Крок 9. Ємність для випічки простелите фольгою. Промажте маслом. Листкове тісто розкачайте. Викладіть основу.

Крок 10. На основі розподіліть начинку.

Крок 11. Другий пласт тіста розкачайте, зробіть надрізи і прикрийте начинку, гарненько скріпивши краю.

Крок 12. Верхівку промажте збитим жовтком. Помістіть в прогріту до 180 градусів піч. Випікайте пиріг 35 хвилин.

Крок 13. Гарячий пиріг дістаньте з духовки.

Крок 14. Апетитний пиріг вийміть з форми. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Приємного апетиту!