Пиріг з мандаринами — це чудове ласощі для ласунів і любителів цитрусових. У цій добірці кожен знайде свій варіант частування. Я рекомендую спробувати все. Складнощів з приготуванням виникнути не повинно. Пироги виходять неймовірно апетитними і підходять для будь-яких випадків. Користуйтеся, готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся з улюбленими напоями!
Заливний пиріг з мандаринами в духовці
Заливний пиріг з мандаринами в духовці готується максимально просто. Частування володіє яскравим ароматом. Відмінний варіант частування для непроханих гостей. Мандарини вибирайте соковиті і без кісточок. Вибирайте кисло-солодкі сорти. В ансамблі з ніжним бісквітом фрукти поєднуються ідеально.
Інгредієнти на
5 порц.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Масло вершкове 30 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Мандарин 3 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
Процес приготування:
- Відміряємо інгредієнти у відповідності з рецептурою.
- Розбиваємо яйця в об’ємну миску.
- Насипаємо цукровий пісок і розмішуємо до повного розчинення кристалів.
- Вводимо борошно і ретельно вимішуємо міксером. Для впевненості допускається додати чайну ложку розпушувача.
- Поки тісто настоюється, очищаємо мандарини від шкірки.
- Беремо ємність для випічки і промазуємо вершковим маслом. Злегка присипаємо борошном і укладаємо мандаринові часточки.
- Прогріваємо духовку до 180 градусів. Розподіляємо тісто по мандаринам і ставимо випікатися на 35 хвилин.
- Гарячий пиріг акуратно виймаємо з духовки, охолодити.
- Дістаємо частування з форми і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Пиріг з мандаринами на кефірі
Пиріг з мандаринами на кефірі вийде завжди і у всіх. Рецепт перевірений неодноразово, а результат гарантований. Якщо випічка – не ваш коник, не роздумуючи беріться і готуйте чудове частування. Гості та близькі будуть аплодувати стоячи! Ніжний бісквіт підкорить всіх!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Склад:
- Борошно пшеничне хлібопекарська – 240 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Кефір – 250 мл
- Сіль – щіпка.
- Яйця курячі – 2 шт.
- цукор – 180 гр.
- Мандарини – 200 гр.
- Цукрова пудра – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Зберемо складові в потрібній кількості. Вершкове масло заздалегідь дістанемо з холодильника, воно має бути м’яким.
Крок 2. Очищаємо мандарини від шкірки. При необхідності видаляємо волокна і кісточки. Часточки ділимо на частини. Включаємо духовку і встановлюємо температурний регулятор на 180 градусів.
Крок 3. Трохи мандаринових часточок залишаємо цілими для декору. В об’ємну чашу насипаємо сіяну борошно, цукор (або звичайний пісок) і соду. Солимо. Відправляємо м’яке вершкове масло, мандарини і розбиті яйця.
Крок 4. Наливаємо кефір і вимішуємо тісто до однорідності. Розмішуємо акуратно, щоб не пошкодити часточки.
Крок 5. Ємність промазуємо маслом. Виливаємо тісто і зверху розкладаємо залишені мандаринові часточки.
Крок 6. Прибираємо форму в прогріту духовку і готуємо 40-50 хвилин. Дивимося по своїй духовці. Через 40 хвилин перевіряємо готовність шпажкою. Дістаємо частування і даємо трохи охолонути.
Крок 7. Витягуємо випічку з ємності. Ділимо на порції. Прикрашаємо цукровою пудрою за бажанням.
Крок 8. Приємного апетиту!
Пиріг на молоці з мандаринами
Пиріг на молоці з мандаринами зможе приготувати навіть дитина. Рецепт досить простий і швидкий. Тісто виходить ніжним і повітряним. Частування ідеально підходить для дружніх посиденьок або сімейного чаювання. Яскраве ласощі з соковитими нотками дуже люблять діти. Мандаринова шарлотка підкорить своїм вишуканим смаком і підніме настрій.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Склад:
- Ванілін – 3 гр.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Яєчні жовтки – 2-3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Мандарини – 2-3 шт.
- Молоко – 125 мл
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Цукрова пудра – за смаком.
- Масло вершкове для заливки – 25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця ділимо на жовтки і білки. Білки прибираємо в холодильник і використовуємо для приготування іншого десерту. Жовтки перекладаємо в зручну чашу і додаємо цукровий пісок.
Крок 2. Озброївшись електроприладом з насадкою віночок, з’єднуємо продукти до однорідності.
Крок 3. Наливаємо молоко і об’єднуємо.
Крок 4. Вершкове масло розпускаємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами. Трохи охолоджуємо і переливаємо до рідкої суміші.
Крок 5. Збагачуємо киснем борошно, насипаємо сіль, розпушувач і ванілін.
Крок 6. Змішуємо електроприладом без збільшення швидкості.
Крок 7. Ємність промазуємо вершковим маслом або простилаем пекарської папером. Розподіляємо тісто. Очищаємо мандарини, видаляємо білу плівку і декоруємо майбутній пиріг, розкладаючи часточки по заготівлі.
Крок 8. Розтоплюємо масло для заливки і розподіляємо зверху. Посипаємо цукровим піском. Включаємо духовку для розігріву. Встановлюємо 180 градусів на температурному перемикачі.
Крок 9. Випікаємо не менше півгодини, дивимося по своїй духовці. Перевіряємо зубочисткою. Дістаємо і охолоджуємо пиріг.
Крок 10. Частування перекладаємо на блюдо, присипаємо цукровою пудрою і подаємо з гарячими напоями. Приємного апетиту!
Пісочний пиріг з мандаринами
Пісочний пиріг з мандаринами являє собою дивовижне частування, повз якого не пройде жоден ласун. Любителі домашньої випічки з радістю скуштують оригінальне ласощі. Розсипчасте тісто з ніжною ароматної прошарком доставить непередаване гастрономічне задоволення.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 300 гр.
- Масло вершкове – 85 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Сіль – щіпка.
Для начинки:
- Мандарини – 700 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо інгредієнти, перераховані вище.
Крок 2. Мандарини для зручності вибираємо без кісточок. Фрукти очищаємо від шкіри, видаляємо волокна, ділимо на часточки. Кожну часточку ріжемо на частини і при необхідності позбавляємося від кісточок.
Крок 3. З’єднуємо компоненти для начинки. Складаємо В миску нарізані мандарини. Додаємо 40 грам борошна і цукровий пісок.
Крок 4. Розмішуємо і ставимо настоятися.
Крок 5. В окрему чашу насипаємо сіяну борошно з розпушувачем. Додаємо сіль і цукор.
Крок 6. Масло вершкове розрізаємо на квадратики і перекладаємо до сухих інгредієнтів.
Крок 7. Масу перетираємо в крихту.
Крок 8. Розбиваємо яйце.
Крок 9. Повторно розтираємо, об’єднуючи масу.
Крок 6. В товстостінну посуд виливаємо трохи молока. Насипаємо пудинг і цукровий пісок. Добре збовтуємо віночком, розбиваючи грудочки. Доливаємо молоко і знову перемішуємо. Ставимо на плиту, паралельно заважаючи, чекаємо закипання і прибираємо з вогню.
Крок 7. Промиті яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо часточками. Мандарини очистити і ділимо на шматочки, прибираємо волокна. Фруктами заповнюємо основу пирога.
Крок 8. Пудингом покриваємо фрукти і вирівнюємо лопаткою. Трьом підморожена і розподіляємо тісто зверху.
Крок 9. Прибираємо в духовку на 50-60 хвилин. Після закінчення часу дістаємо пиріг і остуджуємо.
Крок 10. Остигле виріб поміщаємо в холодильник для стабілізації. Нарізаємо частування і дегустуємо. Приємного апетиту!
Пиріг з смаженими мандаринами
Пиріг з смаженими мандаринами готується просто і швидко. Карамелізовані фрукти надають родзинку домашній випічці. Бісквітне тісто виходить ніжним і пухнастим. Бюджетне частування без праці приготує кожен. Спробувавши одного разу нескладний рецепт, пиріг з смаженими мандаринами стане вашим улюбленим ласощами.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Яйця курячі – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
Для начинки:
- Мандарини – 6 шт.
Для сиропу:
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. З фруктів знімаємо шкірку. Половину очищених мандаринів ріжемо кружальцями, як показано на фото. Вибираємо цитрусові без кісточок, а при необхідності видаляємо їх.
Крок 2. Сковорідку розміщуємо на плиті, встановлюємо середнє полум’я. Виливаємо воду і насипаємо цукровий пісок. Кип’ятимо, після чого занурюємо мандаринові заготовки. Обсмажуємо фрукти в сиропі.
Крок 3. Повторюємо процедуру з іншого боку.
Крок 4. Обсмажені фрукти перекладаємо у форму. Силіконова форма не вимагає попереднього промазування маслом. Включаємо розігрів духовки. Виставляємо перемикач на 170 градусів.
Крок 5. Другу половину очищених фруктів ділимо на шматочки і ріжемо на частини.
Крок 6. В великій мисці змішуємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром. Орудуємо міксером, поки маса не збільшиться в кілька разів.
Крок 7. Наливаємо рафіноване масло і додаємо попередньо просіяне з розпушувачем борошно.
Крок 8. Об’єднуємо складові.
Крок 9. Вводимо різані мандарини і розмішуємо ложкою.
Крок 10. Тісто перелити у форму з смаженими фруктами і прибираємо в духовку.
Крок 11. Готуємо 40-50 хвилин. Дивимося по своїй духовці. Перевіряємо шпажкою. Якщо вона суха – виріб готовий.
Крок 12. Остуджуємо пиріг і викладаємо на блюдо дном вгору.
Крок 13. Ділимо на шматочки і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Пиріг з мандаринами на сметані
Пиріг з мандаринами на сметані володіє дивовижною текстурою. Ніжне частування підходить для будь-якого приводу. Пухнасте тісто тане в роті і приносить масу позитивних емоцій. Пиріг виходить у всіх з першого разу. Соковиті мандарини лопаються мовою і просочують бісквітну основу.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Склад:
- Сметана – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 50 гр. + для змащування форми.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л. з гіркою.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Мандарини – 4 шт.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо інгредієнти і приступаємо до роботи. Фрукти промиваємо і видаляємо шкірку. Встановлюємо розігрів духовки до 180°.
Крок 2. Виливаємо В миску розбиті яйця, насипаємо цукровий пісок. Беремо електроприлад і починаємо збивати. Процес займе кілька хвилин, поки маса не побіліє і не збільшиться. Слідом викладаємо сметану і об’єднуємо компоненти.
Крок 3. Просіваємо борошно, насипаємо розпушувач і апельсинову цедру. Об’єднуємо інгредієнти до однорідності.
Крок 4. Застеляємо папером для випічки форму і промазуємо вершковим маслом борти і дно. Розподіляємо бісквітне тісто.
Крок 5. Мандарини ділимо на шматочки і викладаємо поверх густої маси.
Крок 6. Масло вершкове нарізаємо кубиками і розподіляємо по фруктам. Прибираємо випікатися на півгодини. Перевіряємо шпажкою готовність.
Крок 7. Гарячий пиріг дістаємо з духовки, охолодити і знімаємо форму.
Крок 8. До гарячих напоїв подаємо ошатне частування. Приємного апетиту!
Пиріг з мандаринами і сиром
Пиріг з мандаринами і сиром – це щось між чізкейком і найніжнішої ватрушкой. Любителі сирних десертів оцінять по достоїнству кулінарний шедевр. Хрустка основа і сирна прошарок гармонійно доповнюють один одного. Частування виглядає чудово і прикрасить будь-який захід!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 9
Інгредієнти:
- Маскарпоне – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 225 гр.
- Масло вершкове – 125 гр. + для змащування форми.
- Сіль – щіпка.
- Ванільний цукор – за смаком.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Пудинг ванільний – 35 гр.
- Сир 5% – 500 гр.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Мандарини – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У миску просіваємо борошно, додаємо 50 грамів цукрового піску і солимо. Відправляємо різане кубиками вершкове масло і перетираємо. В крихту виливаємо яйце і вимішуємо масу.
Крок 2. Заготівлю поміщаємо в пакет або пакуємо плівкою і охолоджуємо в холодильній камері півгодини. З подмороженным тестом зручніше працювати.
Крок 3. Прогріваємо духовку до 160 градусів. Фрукти очищаємо від шкірки, прибираємо білі волокна і ділимо на часточки. При необхідності прибираємо кісточки. Частина ріжемо, частину залишаємо цільними.
Крок 4. З’єднуємо сир і маскарпоне. Вводимо по черзі яйця, ретельно розмішуючи після введення кожного. Насипаємо залишився звичайний і ванільний цукор, а також пудинг. Вимішуємо масу до гладкості.
Крок 5. Дно рознімної форми вистилаємо пергаментом. На столі розкачуємо основу з охолодженого тіста. Акуратно переносимо і формуємо основу з бортиками.
Крок 6. Розподіляємо половину сирної начинки. Викладаємо порізані фрукти.
Крок 7. Викладаємо залишилася начинку і декоруємо часточками.
Крок 8. Ставимо в гарячу духовку на 1 годину 15 хвилин. Через час дістаємо пиріг, центр буде «тремтіти». Чекаємо повного остигання. Після стабілізації начинка стане щільніше.
Крок 9. Перекладаємо пиріг на блюдо і ділимо на порційні шматочки. Дегустуємо і отримуємо задоволення. Приємного апетиту!
Різдвяний пиріг з мандаринами
Різдвяний пиріг з мандаринами виглядає шикарно. А який виділяє аромат, просто не передати словами! Частування готується просто. Якщо плануєте здивувати родичів новим десертом, обов’язково беріть рецепт на замітку. Спробувавши шматочок, неможливо зупиниться. Випічка виходить запашної і мега апетитними! Готуйте, і святкова атмосфера гарантована!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Масло/маргарин – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 125 гр.
Для начинки:
- Мандарини – 2 шт.
- Сухофрукти – 150 гр.
- Апельсиновий лікер – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Для прикраси:
- Цукрова пудра – для прикраси.
- Дрібний цукор – 1 ст. л.
- Яєчні білки – 1 шт.
- Мандаринові часточки – для прикраси.
- Цедра лимона – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо цитруси. Мандарини промиваємо водою, витираємо рушником, видаляємо шкіру і білі волокна. Ділимо фрукти на часточки. Для пирога вибираємо плоди без кісточок.
Крок 2. Сухофрукти (беремо будь – родзинки, в’ялена журавлина, сушена вишня, курага, чорнослив) викладаємо в сито і обполіскуємо під краном. Обсушуємо на рушник. Потім перекладаємо в посуд і заливаємо алкоголем. В даному випадку апельсиновим лікером. Залишаємо на півгодини. Також підійде коньяк або бренді.
Крок 3. З’єднуємо розм’якшене масло (при бажанні замінюємо маргарином) і 125 грамів цукру (при наявності використовуємо цукрову пудру).
Крок 4. Коли маса стане пишною, вводимо по черзі яйця і перемішуємо електроприладом. Додаємо сіяну борошно і розпушувач. Об’єднуємо інгредієнти до гладкості.
Крок 5. На гарячій сковорідці розпускаємо розтоплюємо вершкове масло і цукровий пісок. В карамельну масу відправляємо мандаринові дольки і обсмажуємо з двох сторін. Коли фрукти рівномірно покриються карамеллю, перекладаємо і остуджуємо.
Крок 6. У цій же сковороді тушкуємо напитавшиеся алкоголем сухофрукти і чекаємо, поки випарується лікер. Потім охолоджуємо запашну начинку. Нагріваємо духовку до 180°С.
Крок 7. У тісто перекладаємо вміст сковороди і ретельно вимішуємо лопаткою, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися.
Крок 8. Деко промазуємо маслом і посипаємо борошном, розподіляючи по стінок і дна. Заповнюємо площа половиною маси. Укладаємо карамелізовані мандарини і закриваємо рештою тестом. Прибираємо випікатися в гарячий духовий шафа на годину, після чого протикаємо шпажкою – вона повинна бути сухою.
Крок 9. Пиріг охолоджуємо в формі і перекладаємо на святкове блюдо. Декоруємо по своєму смаку. Я пропоную прикрасити цукровою пудрою, лимонною цедрою і мандариновими часточками. Промазати збитим білком і припорошити дрібним цукром і розмарином за бажанням. Приємного апетиту!
Пиріг з мандаринами і бананами
Пиріг з мандаринами і бананами – дуже смачне частування для ваших домочадців. Рецепт простий і швидкий. Повітряне тісто і соковита начинка гармонують і доповнюють один одного. Домашня випічка, приготовлена власними руками, моментально зникає зі столу. Залучайте дітей до цікавого процесу і готуйте частування разом.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Банани – 150 гр.
- Борошно пшеничне хлібопекарська – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Мандарини – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зважуємо інгредієнти. Фрукти очищаємо. Відміряємо борошно і збагачуємо киснем. Мандарин ділимо на шматочки і ріжемо на частини. Олію заздалегідь дістаємо, щоб воно размягчилось.
Крок 2. Банан ріжемо на кружечки.
Крок 3. В об’ємну ємність розбиваємо яйця і збовтуємо з цукровим піском. Для зручності беремо електроприлад. Викладаємо м’яке вершкове масло і об’єднуємо.
Крок 4. Насипаємо борошно і розпушувач. Вимішуємо тісто до однорідності, розбиваючи грудочки. Прогріваємо духовку до 180°.
Крок 5. Частина тесту розподіляємо по змащеній формі.
Крок 6. Зверху викладаємо фрукти.
Крок 7. Поливаємо рештою тестом. Прибираємо заготовку в духову шафу.
Крок 8. Стежимо за процесом. Через півгодини перевіряємо зубочисткою. При необхідності допікаємо ще 5-10 хвилин.
Крок 9. Готовий пиріг дістаємо з духовки. Трохи охолоджуємо і витягаємо з форми. Ділимо на порційні шматочки.
Крок 10. Наливаємо чай і пригощаємо рідних. Приємного апетиту!