Рамен – дуже поживна азіатське частування з яскравим насиченим смаком і ароматом. Готуйте його для обіду, вечері або яскравого перекусу. Кращі кулінарні рецепти для цього рамена в домашніх умовах ви знайдете в нашій збірці з перевірених покрокових рецептів з фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте близьких новинками меню.
Японський суп рамен в домашніх умовах
Японський суп рамен в домашніх умовах виходить неймовірно насиченим, ароматним і поживним. Якщо ви цінуєте страви азіатськими мотивами, то обов’язково спробуйте приготувати частування на нашу перевіреного рецепту. Готовий рамен можна подавати на обід або в якості перекусу.
Інгредієнти на
2 порц.
- Свинина 200 гр.
- Вода 600 мл
- Часник 2 зуб.
- Корінь імбиру 20 гр.
- Цибуля зелена 20 гр.
- Сіль ⅓ ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Японська локшина 80 гр.
- Вода 1 л. (для локшини)
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні продукти за списком.
- Промиваємо свинину і нарізаємо її тонкою соломкою.
- Нарізаємо корінь імбиру, часник і зелений лук. Ріжемо продукти крупно.
- Кип’ятимо воду в каструлі. Опускаємо сюди свинину, імбир, часник, цибулю і сіль. Проварюємо протягом 20-25 хвилин.
- В окремій каструлі відварюємо локшину в підсоленій воді. Зазвичай локшина вариться за три хвилини.
- З бульйону витягаємо все вміст і викладаємо на тарілку.
- Шматочки свинини перекладаємо на сковороду. Додаємо соєвий соус і цукор.
- Обсмажуємо м’ясо близько двох хвилин.
- Відварюємо курячі яйця, остуджуємо, очищаємо їх і ділимо на половинки. Підготуємо шматочки зеленого лука.
- У глибокій мисці з’єднуємо м’ясо, макарони, цибулю і яйця. Заливаємо ароматним бульйоном.
- Японський суп Рамен в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Рамен з куркою
Рамен з куркою – дуже ніжна і ароматна варіація знаменитого страви азіатської кухні. Якщо ви хочете урізноманітнити меню і здивувати близьких, то обов’язково запам’ятайте нашу перевірену кулінарну ідею. Байдужих до такого аппетитному супу не залишиться. Перевірте!
Час готування – 5 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- супова Курка – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Локшина рамен – 400 гр.
- Паростки сої/квасолі – 200 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Яйце – 6 шт.
- Паста місо – 2 ст. л.
- соєвий Соус – 100 мл
- Вино біле – 50 мл
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заливаємо курку водою. Доводимо вміст до кипіння і доповнюємо сіллю, шматочками моркви і цибулі. Варимо на тихому вогні 4 години. Після бульйон проціджуємо, а куряче м’ясо відокремлюємо від кістки.
Крок 2. Відварюємо курячі яйця, після остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи.
Крок 3. У зручному герметичному пакеті перемішуємо соєвий соус біле вино і цукор. У цю суміш кладемо курячі яйця. Маринуємо їх 3-4 години.
Крок 4. Від процідженого бульйону відокремлюємо 1,2 літра. Розмішуємо в рідині пасту місо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Крок 5. Окремо відварюємо локшину в підсоленій воді, після відкидаємо на друшляк.
Крок 6. В глибокі тарілки викладаємо куряче м’ясо, цибулю, соєві паростки, локшину. Заливаємо заготовки киплячим бульйоном, доповнюємо половинками яєць.
Крок 7. Апетитний і яскравий рамен з куркою готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!
Рамен по-корейськи
Рамен по-корейськи – це неймовірно смачне і оригінальне частування, яке кожному варто приготувати в домашніх умовах. Така страва стане яскравим перекусом або повноцінним прийомом їжі. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Рамен – 1 пачка.
- Цибуля порей – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 600 мл
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти зі списку. Часник відразу очищаємо від лушпиння і поділяємо на платівки.
Крок 2. Промиваємо і обсушуємо цибулю-порей. Ріжемо його невеликими брусочками.
Крок 3. У розігріту з маслом сковороду викладаємо овочі і обсмажуємо до м’якості і появи яскравого аромату.
Крок 4. Заливаємо заготівлю водою і доповнюємо червоним меленим перцем.
Крок 5. Доводимо до кипіння, викладаємо сюди рамен і варимо його близько 4 хвилин.
Крок 6. В кінці готування розбиваємо вміст сире яйце. Вимішуємо і прибираємо з вогню.
Крок 7. Апетитний і ароматний рамен по-корейськи готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!
Домашній рамен з доширака
Домашній рамен з доширака дуже легко приготувати своїми руками. Це більш спрощений, але не менш смачний варіант знаменитого азіатського страви. Обов’язково спробуйте приготувати для вашого швидкого домашнього обіду, вечері або перекусу. Побалуйте себе і ваших рідних!
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Доширак – 1 пачка.
- Грудинка – 30 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. У каструлю вливаємо воду і ставимо її на плиту. Доводимо до кипіння.
Крок 3. У киплячу воду опускаємо доширак.
Крок 4. У цей час нарізаємо твердий сир невеликими скибочками.
Крок 5. Далі дрібними кубиками обробляємо грудку.
Крок 6. До розм’якшеною локшині відправляємо сир і грудинку. Додаємо спеції від доширака. Перемішуємо і готуємо 10 хвилин.
Крок 7. Простий і швидкий рамен з дошираком готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Рамен з куркою і грибами
Рамен з куркою і грибами виходить неймовірно насиченим, ароматним і ситним. Якщо ви любите страви яскравою азіатської кухні, то обов’язково спробуйте приготувати частування на нашу перевіреного рецепту. Готовий рамен можна подавати на обід або в якості перекусу.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 200 гр.
- Локшина яєчна – 400 гр.
- Гриби печериці – 4 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Паростки квасолі золотистої – 60 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Цибуля-порей – за смаком.
- Паста чилі – 1 ст. л.
- Бульйон курячий – 1 л
- Місо-паста – 1 ст. л.
- Імбир – 3 скибочки.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Міцний курячий бульйон з’єднуємо в каструлі з місо-пастою, імбиром і часником. Нагріваємо, варимо близько 10 хвилин. Сильно кип’ятити не потрібно.
Крок 2. Курячі яйця відварюємо до готовності, після їх остуджуємо, очищаємо і ріжемо на половинки.
Крок 3. Відварюємо яєчну локшину по інструкції, відкидаємо на друшляк.
Крок 4. Подрібнюємо два види цибулі. Ріжемо Тонкими скибочками відварне куряче філе і обсмажені гриби.
Крок 5. По глибоких тарілках розкладаємо локшину, курку, гриби, зелень і яйця.
Крок 6. Заливаємо продукти гарячим бульйоном. Можна додати пасту чилі, посолити за смаком.
Крок 7. Прикрашайте страву зеленню і подавайте до столу. Апетитний рамен з грибами і куркою готовий!
Рамен з яловичиною
Рамен з яловичиною виходить неймовірно ситним, ароматним і незабутнім смаком. Відмінне рішення для вашого ситного перекусу або повноцінного обіду. Для приготування насиченого частування з додаванням яловичини скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 200 гр.
- Локшина яєчна – 100 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Кунжут білий – 2 ст. л.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- соєвий Соус – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиту яловичину нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 2. Опускаємо м’ясо в киплячу воду і відварюємо його близько 40 хвилин.
Крок 3. Очищаємо часник і подрібнюємо його будь-яким зручним способом.
Крок 4. Промиваємо огірок і ріжемо його дрібною соломкою.
Крок 5. Відварюємо курячі яйця до готовності, даємо їм охолонути.
Крок 6. Розжарюємо сковороду і обсмажуємо пару хвилин на ній білий кунжут.
Крок 7. Доповнюємо продукт вершковим маслом і подрібненим часником.
Крок 8. Обсмажуємо пару хвилин, регулярно помішуючи.
Крок 9. Викладаємо до кунжуту огірки. Перемішуємо і тушкуємо ще три хвилини.
Крок 10. Відварну яловичину також відправляємо в сковороду. Залишився бульйон проціджуємо.
Крок 11. Вливаємо в зажарку соєвий соус. Готуємо під кришкою 7 хвилин.
Крок 12. В цей час промиваємо під водою зелень. Корінці зелені пізніше відправимо в бульйон.
Крок 13. Листя зелені дрібно нарізаємо.
Крок 14. Бульйон знову доводимо до кипіння. Викладаємо в нього обсмажені продукти.
Крок 15. Викладаємо в суп корінці зелені. Варимо 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 16. Окремо відварюємо яєчну локшину до готовності.
Крок 17. Охолоджені яйця очищаємо і ріжемо на половинки.
Крок 18. Ситний і наваристий рамен з яловичиною готовий. Подавайте до столу разом з локшиною і яйцем!
Вегетаріанський рамен без м’яса
Вегетаріанський рамен без м’яса нескладно приготувати в домашніх умовах. Це більш спрощений, але не менш цікавий і смачний варіант знаменитого азіатського страви. Обов’язково спробуйте приготувати для вашого швидкого домашнього обіду, вечері або перекусу. Побалуйте себе і ваших рідних!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Брокколі – 300 гр.
- Гриби печериці – 400 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Місо-паста – 4 ст. л.
- Паста тахін – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Соус теріякі – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- гречана Локшина – 250 гр.
- Соус чилі – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Окріп – 1,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і ріжемо його на шматки середнього розміру. Часник розбираємо на часточки і очищаємо їх від лушпиння.
Крок 2. У каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю. Сюди ж відправляємо нарізаний часник. Тушкуємо під кришкою 10 хвилин, потім вливаємо півтора літра окропу і варимо 20 хвилин. Готовий бульйон проціджують, а овочі розтираємо, щоб віджати якомога більше соку.
Крок 3. Брокколі кладемо в каструлю і заливаємо водою.
Крок 4. Відварюємо овочі до м’якості, але не переварюємо. Інакше брокколі втратить яскравий колір.
Крок 5. В окремому посуді змішуємо цукор, пасту місо, соус тахін, соєвий соус і цукор. Викладаємо в бульйон і приправляємо його перцем і сіллю.
Крок 6. Гриби нарізаємо невеликими пластинками і обсмажуємо в олії до рум’янцю, додаємо соус теріякі і перемішуємо.
Крок 7. Викладаємо в тарілку бульйон з вмістом, гриби, брокколі і відварену локшину. Додаємо кунжутне масло, соус чилі і прикрашаємо кунжутом. Оригінальний вегетаріанський рамен без м’яса готовий!
Суп рамен з морепродуктів
Суп рамен з морепродуктів – оригінальне частування для вашого столу, яке нікого не залишить байдужим. Якщо ви любите дивувати себе і близьких яскравими стравами різних країн, то обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну ідею. З покроковим рецептом вийде навіть у новачків.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Локшина рамен – 400 гр.
- Креветки тигрові – 500 гр.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Перець болгарський жовтий – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Корінь імбиру – 10 гр.
- Насіння кунжуту – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 1,5 ст. л.
- Соус устричний – 1,5 ст. л.
- Масло кунжутне темне – за смаком.
- Масло часникове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кінза – для прикраси.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Тигрові креветки відварюємо до повної готовності, охолодити їх і очищаємо, збризкуємо часниковим маслом, солимо і перчимо.
Крок 2. Відварюємо локшину до повної готовності так, як це написано в інструкції. Після відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
Крок 3. Очищаємо і промиваємо овочі за списком.
Крок 4. Тонкою соломкою розбираємо болгарські перці, півкільцями – цибулю. Подрібнюємо зелень, перець чилі і корінь імбиру.
Крок 5. У маслі обсмажуємо овочі разом з креветками дві хвилини. Сюди ж додаємо 150 мл води, кунжутне масло, устричний і соєвий соус.
Крок 6. Доводимо вміст до кипіння, доповнюємо кунжутом, кінзою і локшиною, і перемішуємо.
Крок 7. Оригінальний рамен з морепродуктів готовий! Подавайте до столу, доповнивши ароматною кінзою.
Рамен з яєчною локшиною
Рамен з яєчною локшиною виходить неймовірно апетитною, ароматним і поживним. Якщо ви цінуєте страви азіатськими мотивами, то обов’язково спробуйте приготувати частування на нашу перевіреного рецепту. Готовий рамен можна подавати на обід або в якості перекусу.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Локшина яєчна – 200 гр.
- Свинина/курка – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Корінь імбиру – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Свинину нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо її в воді.
Крок 2. Очищаємо цибулю і розрізаємо її на середні шматочки. Викладаємо в бульйон.
Крок 3. Варимо бульйон близько години. Після м’ясо виймаємо, а бульйон проціджують. Відправляємо В бульйон кунжутне масло, сіль і перець.
Крок 4. В рослинному маслі обсмажуємо подрібнений пластинами часник і імбир. Додаємо сюди шматки свинини, соєвий соус і цукор. Перемішуємо і смажимо 2-3 хвилини.
Крок 5. Окремо відварюємо яєчну локшину до готовності. Робимо це так, як зазначено на упаковці.
Крок 6. Варимо До готовності курячі яйця, після остуджуємо їх, очищаємо і ділимо на половинки.
Крок 7. Викладаємо в тарілку локшину, м’ясо, бульйон, яйця і цибулю. Ароматний і ситний рамен з яєчною локшиною готовий. Подавайте до столу!
Рамен з качкою
Рамен з качкою – це дуже смачне і оригінальне частування, яке кожному варто приготувати в домашніх умовах. Така страва стане яскравим перекусом або повноцінним прийомом їжі. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Локшина удон – 200 гр.
- Качка (варена) – 1 шт.
- Вода – 1,2 л
- Соус соєвий – 60 мл
- устричний Соус – 80 мл
- Петрушка – 40 гр.
- Кінза – 40 гр.
- Кріп – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 20 гр.
- Моркву – 12 гр.
- Цибуля зелена – 4 пера.
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Бадьян – 8 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Качку відварюємо в підсоленій воді до готовності. Після даємо їй охолонути і відокремлюємо м’ясо від кісточок.
Крок 2. Відварюємо локшину удон до готовності, як це зазначено на упаковці. Відкидаємо на друшляк.
Крок 3. Підготуємо бульйон. У воду додаємо два види соусу, бадьян, горошини перцю і зелень. Кип’ятимо і проціджуємо.
Крок 4. У бульйон кладемо шматочки качки і нарізану соломкою моркву. Знову кип’ятимо.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю зеленою цибулею, ріпчастою і перцем чилі.
Крок 6. Проварюємо блюдо пару хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 7. Насичений рамен з качкою готовий. Подавайте до столу, доповнивши локшиною!