Рамен – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Суп рамен з морепродуктів

Суп рамен з морепродуктів – оригінальне частування для вашого столу, яке нікого не залишить байдужим. Якщо ви любите дивувати себе і близьких яскравими стравами різних країн, то обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну ідею. З покроковим рецептом вийде навіть у новачків.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Локшина рамен – 400 гр.
  • Креветки тигрові – 500 гр.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Перець болгарський жовтий – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Насіння кунжуту – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 1,5 ст. л.
  • Соус устричний – 1,5 ст. л.
  • Масло кунжутне темне – за смаком.
  • Масло часникове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кінза – для прикраси.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Тигрові креветки відварюємо до повної готовності, охолодити їх і очищаємо, збризкуємо часниковим маслом, солимо і перчимо.

Крок 2. Відварюємо локшину до повної готовності так, як це написано в інструкції. Після відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо овочі за списком.

Крок 4. Тонкою соломкою розбираємо болгарські перці, півкільцями – цибулю. Подрібнюємо зелень, перець чилі і корінь імбиру.

Крок 5. У маслі обсмажуємо овочі разом з креветками дві хвилини. Сюди ж додаємо 150 мл води, кунжутне масло, устричний і соєвий соус.

Крок 6. Доводимо вміст до кипіння, доповнюємо кунжутом, кінзою і локшиною, і перемішуємо.

Крок 7. Оригінальний рамен з морепродуктів готовий! Подавайте до столу, доповнивши ароматною кінзою.