Рамен – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Вегетаріанський рамен без м’яса

Вегетаріанський рамен без м’яса нескладно приготувати в домашніх умовах. Це більш спрощений, але не менш цікавий і смачний варіант знаменитого азіатського страви. Обов’язково спробуйте приготувати для вашого швидкого домашнього обіду, вечері або перекусу. Побалуйте себе і ваших рідних!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Брокколі – 300 гр.
  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Місо-паста – 4 ст. л.
  • Паста тахін – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Соус теріякі – 4 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • гречана Локшина – 250 гр.
  • Соус чилі – 1 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Окріп – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і ріжемо його на шматки середнього розміру. Часник розбираємо на часточки і очищаємо їх від лушпиння.

Крок 2. У каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю. Сюди ж відправляємо нарізаний часник. Тушкуємо під кришкою 10 хвилин, потім вливаємо півтора літра окропу і варимо 20 хвилин. Готовий бульйон проціджують, а овочі розтираємо, щоб віджати якомога більше соку.

Крок 3. Брокколі кладемо в каструлю і заливаємо водою.

Крок 4. Відварюємо овочі до м’якості, але не переварюємо. Інакше брокколі втратить яскравий колір.

Крок 5. В окремому посуді змішуємо цукор, пасту місо, соус тахін, соєвий соус і цукор. Викладаємо в бульйон і приправляємо його перцем і сіллю.

Крок 6. Гриби нарізаємо невеликими пластинками і обсмажуємо в олії до рум’янцю, додаємо соус теріякі і перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо в тарілку бульйон з вмістом, гриби, брокколі і відварену локшину. Додаємо кунжутне масло, соус чилі і прикрашаємо кунжутом. Оригінальний вегетаріанський рамен без м’яса готовий!