Вегетаріанський рамен без м’яса
Вегетаріанський рамен без м’яса нескладно приготувати в домашніх умовах. Це більш спрощений, але не менш цікавий і смачний варіант знаменитого азіатського страви. Обов’язково спробуйте приготувати для вашого швидкого домашнього обіду, вечері або перекусу. Побалуйте себе і ваших рідних!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Брокколі – 300 гр.
- Гриби печериці – 400 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Місо-паста – 4 ст. л.
- Паста тахін – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Соус теріякі – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- гречана Локшина – 250 гр.
- Соус чилі – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Окріп – 1,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і ріжемо його на шматки середнього розміру. Часник розбираємо на часточки і очищаємо їх від лушпиння.
Крок 2. У каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю. Сюди ж відправляємо нарізаний часник. Тушкуємо під кришкою 10 хвилин, потім вливаємо півтора літра окропу і варимо 20 хвилин. Готовий бульйон проціджують, а овочі розтираємо, щоб віджати якомога більше соку.
Крок 3. Брокколі кладемо в каструлю і заливаємо водою.
Крок 4. Відварюємо овочі до м’якості, але не переварюємо. Інакше брокколі втратить яскравий колір.
Крок 5. В окремому посуді змішуємо цукор, пасту місо, соус тахін, соєвий соус і цукор. Викладаємо в бульйон і приправляємо його перцем і сіллю.
Крок 6. Гриби нарізаємо невеликими пластинками і обсмажуємо в олії до рум’янцю, додаємо соус теріякі і перемішуємо.
Крок 7. Викладаємо в тарілку бульйон з вмістом, гриби, брокколі і відварену локшину. Додаємо кунжутне масло, соус чилі і прикрашаємо кунжутом. Оригінальний вегетаріанський рамен без м’яса готовий!