Філадельфія з огірком в домашніх умовах
Додаток ролів «Філадельфія» свіжим огірком стало російською класикою цього популярного японського страви. У домашніх умовах з якісних продуктів виходить нічим не гірше, ніж в суші барах. Для ролів беремо класичний слабосоленої лосось, вершковий сир з однойменною назвою, рис і норі, а огірок страви завжди надає приємну свіжість.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Рис для суші – 110 гр.
- Лосось слабосоленої – 60 гр.
- Сир «Філадельфія» – 40 гр.
- Огірок – 10 гр.
- Водорості норі – 0.5 листа.
- Оцет рисовий – за смаком.
Для подачі:
- Соєвий соус – за смаком.
- «Васабі» – за смаком.
- Білий кунжут – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для ролів, а також бамбуковий килимок з лопаткою.
Крок 2. Рис добре промити і на 15 хвилин залити холодною водою. Потім воду злити, залити чистою водою і поварити 15 хвилин на невеликому вогні. Зварений рис полити рисовим оцтом, перемішати і залишити для охолодження.
Крок 3. Гострим ножем лосось розрізати на слайсы товщиною не більше 1 см Огірок нарізати поздовжніми слайсами і трохи тонше, ніж рибу.
Крок 4. На килимок, застелений харчовою плівкою, покласти норі і поверх його з допомогою лопатки рівним шаром викласти підготовлений рис.
Крок 5. Норі з рисом акуратно перевернути на іншу сторону і укласти поздовжній шар сиру.
Крок 6. Поряд з сиром укласти огіркові слайсы.
Крок 7. Руками і з допомогою килимка сформувати рол, щоб начинка вийшла всередині, а рис зовні. Сформований рол щільно притиснути, щоб тримав форму. Потім рол звільнити від коврика і щільно обваляти з усіх сторін в кунжуті.
Крок 8. Поверх ролу розкласти слайсы лосося і килимком притиснути ще раз.
Крок 9. Сформованому ролу дати постояти 15-2 хвилин, прикривши плівкою і потім можна нарізати ножем, змочуючи його холодною водою.
Крок 10. Приготовлені в домашніх умовах роли «Філадельфія» з огірком перекласти на блюдо, доповнити васабі, з соєвим соусом і сервірувати до столу, не забувши про палички, щоб було по-японськи. Приємного апетиту!