Рол Філадельфія – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Рол Філадельфія з креветкою

Гарним варіантом ролів «Філадельфія» або по-іншому – урамакі, буде у вас заміна класичного лосося креветками. Цей морепродукт для ролів відварюється, а поєднання креветок з сиром «Філадельфія» і свіжим огірком виходить смачним. Принцип приготування, формування ролу і подача такі ж, як і ролів класичних цього виду.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Рис для суші – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Водорості норі – 2 листа.
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Цукор – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Креветки – 50 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сир «Філадельфія» – 60 гр.

Для подачі:

  • Імбир маринований – 40 гр.
  • Соєвий соус – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Рис для ролів ретельно промийте, залийте склянкою холодної води і зваріть до готовності протягом 25 хвилин. Перекладіть його на плоску тарілку. Трохи підігрійте рисовий оцет, розчиніть у ньому сіль з цукром, полийте зварений рис, перемішайте і залиште для охолодження.

Крок 2. Килимок накрийте харчової плівкою. Листи норі розріжте навпіл і покладіть на килимок, щоб шорстка сторона листа була догори.

Крок 3. На норі рівним шаром викладіть зварений рис і добре ущільніть.

Крок 4. Акуратно переверніть норі з рисом на іншу сторону і килимком ще раз притисніть.

Крок 5. Поздовжнім шаром на середину норі викладіть сир Філадельфія.

Крок 6. Огірок очистіть від шкірки, наріжте поздовжніми скибочками і укладіть поруч з сиром.

Крок 7. Заздалегідь розморожені креветки відварити протягом 2-3 хвилин у воді з додаванням солі.

Крок 8. Викладіть зварені креветки поруч з сиром.

Крок 9. Потім за допомогою килимка роли акуратно і щільно скрутіть рулетами. У вас рис вийде зовні, а начинка з норі всередині. На 20 хвилин сформовані роли покладіть в холодильник, щоб сир застиг.

Крок 10. Для нарізки ніж змочіть у воді. Кожен рол розріжте на 6-8 шматочків і перекладіть на блюдо.

Крок 11. Приготовлені роли Філадельфія з креветками сервіруйте до столу з листами маринованого імбиру і соєвим соусом. Приємного апетиту!