Рубані курячі котлети з сиром – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рубані курячі котлети з сиром – приголомшливе натуральне м’ясне блюдо, яке можна подати на обід або вечеря з будь-яким гарніром. Котлетки виходять соковитими з легким вершковим ароматом. У зв’язку з цим у вас відразу виникає багато питань: як дрібно нарізати м’ясо, що зробити, щоб вони не розвалювалися, як ліпити котлети з такого фаршу. У підібраних нами рецепти ви знайдете всі відповіді.

Рубані котлети з курячої грудки з сиром

Рубані котлети з курячої грудки з сиром – дуже смачне блюдо для ситного прийому їжі. Вони, звичайно, відрізняються від звичайних котлет, приготованих з фаршу. Сир у складі м’ясної маси, крім того, що відповідає за чудовий смак допомагає утримати шматочки філе разом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 460 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 80 гр.
  • Кріп 10 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло соняшникова 60 мл
  • Борошно 40 гр.
  • Приправа ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ¼ ч. л.
  • Сметана 15% 50 гр.
  • Часник сушений ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Візьміть всі необхідні продукти, кріп промийте під краном. Куряче філе розморозьте, обмийте і промокніть паперовими рушниками чи серветками.
  2. Курячу грудку покладіть на обробну дошку, нарізати її дуже дрібними шматочками довільної форми.
  3. Подрібнене м’ясо перекладіть в миску, розбийте до нього обидва курячих яйця.
  4. До продуктів додайте куховарську сіль, мелений чорний перець, сушений часник і мелені італійські трави. Кількість спецій беріть по своєму смаку.
  5. Додайте в миску пару столових ложок борошна і сметани.
  6. Добре перемішайте м’ясну масу, вона вийде досить рідкою.
  7. Невелику головку білого цибулі очистіть від сухого лушпиння, помийте і дуже дрібно наріжте.
  8. Пучок свіжого кропу дрібно порубаєте ножем.
  9. Невеликий шматочок твердого сиру натріть на тертці з великими отворами або наріжте дуже дрібними кубиками.
  10. Подрібнений цибулю, кріп і сир викладіть в підготовлений раніше курячий фарш. Ще раз перемішайте масу.
  11. Розігрійте сковороду, влийте трохи рафінованої олії. Викладайте столовою ложкою фарш і формуйте з нього невеликі плоскі котлети, вони будуть нагадувати оладки. Смажте рубані курячі котлети на помірному вогні 3-4 хвилини.
  12. Потім переверніть котлети на іншу сторону і смажте до рум’яної скориночки з іншого боку.
  13. Рубані курячі котлети з сиром подавайте в теплому вигляді, з гарніром з картоплі, овочів, макаронів або гречаної каші. Приємного апетиту!

Курячі котлети з майонезом

Курячі котлети з майонезом – не найскладніше блюдо, яке можна приготувати з м’яса. Крім того, що котлети можна подати в гарячому вигляді з гарніром з вареної каші або картопляного пюре, їх можна використовувати у приготуванні домашніх міні-бургерів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Куряче філе – 0,6 кг
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Майонез – 40-60 гр.
  • Сіль поварена – 3 щіпки.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожене куряче філе промийте під краном, промокніть паперовими серветками, зачистіть від пленочек. Потім наріжте м’ясо дуже дрібними шматочками. Перекладіть подрібнену курячу грудку в миску.

Крок 2. Зелень кропу і цибулі промийте проточною водою, просушіть. Потім поріжте її гострим ножем і додайте до м’яса.

Крок 3. Шматочок твердого сиру натріть на тертці з великими отворами. Його також відправте в миску з майбутнім фаршем.

Крок 4. Також розбийте до вже подрібненим інгредієнтів обидва курячих яйця, викладіть майонез, всипте борошно і сіль за смаком. Добре перемішайте масу руками.

Крок 5. Попередньо просушіть сковороду на сильному вогні. Потім зменшіть нагрів і влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте невеликі порції рубленого фаршу на розігріту поверхню. Котлети будуть плоскими. Смажте з одного боку 3-5 хвилин.

Крок 6. Потім акуратно переверніть котлети і готуйте до рум’яної скориночки з іншого боку.

Крок 7. Готові рубані курячі котлети з сиром промокніть від надлишків олії на паперових рушниках.

Крок 8. Курячі котлетки з сиром відмінно поєднуються з гарніром з картоплі або інших овочів. Приємного апетиту!

Курячі рубані котлети з сиром і зеленню

Курячі рубані котлети з сиром і зеленню – блюдо, яке надовго залишиться у вашій пам’яті. Вони дуже смачні, зовсім не сухі, незважаючи на те, що за основу береться куряча грудка. Про всі тонкощі приготування читайте в нашому чудовому рецепті.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,8 кг
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень можна взяти будь-яку: кріп, зелена цибуля, стрілки часнику або петрушку.

Крок 2. Куряче філе наріжте дуже дрібними кубиками і перекладіть нарізку в об’ємну миску, де будете вимішувати фарш для котлет.

Крок 3. Розбийте в миску до м’яса чотири курячі яйця, викладіть майонез, всипте сіль і мелений чорний перець. Можна додати свої улюблені спеції. За допомогою ложки перемішайте масу. Прикрийте миску кришкою або плоскою тарілкою і приберіть в холодильник на пару годин.

Крок 4. Твердий сир натріть на тертці або наріжте дрібними кубиками. Очищені головки цибулі і зубчики часнику наріжте в довільному порядку також дуже дрібненько. Зелень порубаєте.

Крок 5. Всі інгредієнти подрібнені додайте рубаний фарш безпосередньо перед смаженням.

Крок 6. Прогрійте чавунну сковороду на сильному вогні, далі влийте на розігріту поверхню рослинне масло. За допомогою столової ложки викладайте курячий фарш і формуйте невеликі плоскі котлетки. Смажте на помірному вогні 3-5 хвилин з кожного боку. Вони повинні добре підрум’янитися зовні і пропектися всередині. Подавайте рубані курячі котлети з сиром і зеленню відразу після приготування. Приємного апетиту!

Курячі котлети з сиром всередині

Курячі котлети з сиром всередині – справжній делікатес для вашого щоденного раціону харчування. Ніжне біле куряче м’ясо чудово поєднується з соковитою начинкою з сиру. Щоб приготувати такі котлети самостійно, не потрібно ніяких особливих кулінарних навичок, досить просто слідувати докладного рецептом.

Час готування – 0,5 ч.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Куряче філе – 0,2 кг
  • Кріп – за смаком.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Цибуля білий невеликий – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 25 гр.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.
  • Сметана – 1-2 ст. л
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для рубаних котлет вам знадобляться всі продукти, зазначені у списку інгредієнтів. Куряче філе і очищену головку ріпчастої цибулі наріжте великими шматочками. Викладіть продукти в чашу блендера і подрібніть. Також можна дуже дрібно посікти м’ясо і цибулю ножем.

Крок 2. Вівсяні пластівці також подрібніть і додайте в м’ясну масу.

Крок 3. У отриманий фарш додати сметану, кухонну сіль і мелений перець. Вимісити масу.

Крок 4. Твердий сир натріть на тертці з дрібними отворами. Кріп дрібно порубаєте ножем. Змішайте в мисочці подрібнений сир, зелень і розм’якшене вершкове масло.

Крок 5. Щоб курячий фарш був більш в’язким, відбийте його дно миски. Беріть невеликі порції фаршу, робіть з них круглі коржики. На центр покладіть трохи сирної начинки.

Крок 6. Зліпіть з курячої коржі котлетку, щоб начинка залишилася всередині. Обваляйте заготовку в панірувальних сухарях.

Крок 7. Обсмажте нарізані курячі котлети на олії з обох боків до утворення апетитною рум’яною кірочки.

Крок 8. Щоб котлетки точно повністю просмажаться, складіть їх в сковороду і протушкувати під кришкою протягом 7-10 хвилин. Подавайте блюдо з гарніром з каш або овочів. Приємного апетиту!

Рубані котлети з курячої грудки з сиром і помідорами

Рубані котлети з курячої грудки з сиром і помідорами – відмінне м’ясне блюдо. Незважаючи на те, що м’ясо та інші продукти нарізати дрібними шматочками, готові котлети відмінно тримають форму і не розвалюються. Помідори і сир, безсумнівно, надають соковитості і роблять смак страви таким оригінальним.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка очищена – 0,6 кг
  • Помідори – 0,2 кг
  • Цибуля біла ріпчаста – 0,2 кг
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Кухонна сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Кефір 2,5 % – 50 мл
  • Борошно – 60 гр.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу грудку розморозьте, зніміть шкіру, звільнити від кісток і плівки. Помідори помийте і відміряйте всі інші необхідні інгредієнти.

Крок 2. Одну велику або кілька дрібних головок ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння. Наріжте овоч дрібними кубиками. Потім обсмажте нарізку на рослинному маслі протягом 5-7 хвилин до м’якості та легкого золотистого відтінку.

Крок 3. Візьміть важкий і дуже гострий ніж. Наріжте курячу грудку дуже дрібними кубиками. Перекладіть подрібнене м’ясо в загальну миску.

Крок 4. До подрібненого курячого філе додайте обсмажену ріпчасту цибулю, перемішайте.

Крок 5. У миску до м’ясної маси додайте обидва курячих яйця і влийте жирний кефір, добре перемішайте.

Крок 6. Додайте рубаний фарш борошно, приправте його меленим перцем і посоліть за смаком. Ще раз все добре перемішайте.

Крок 7. Затягніть миску з фаршем харчовою плівкою і відправте його в холодильник на півгодини. Після цього ви побачите, що фарш став густим і в’язким.

Крок 8. Через півгодини поставте на вогонь сковорідку, прогрійте її поверхню. Влийте рослинне масло. Викладайте тісто за допомогою столової ложки, формуйте невеликі круглі котлетки. Смажте їх по парі хвилин з кожного боку.

Крок 9. Смажені котлети викладіть на паперові серветки, щоб вони увібрали в себе залишки масла.

Крок 10. Увімкніть духовку, щоб вона встигла прогрітися до 190-200 градусів. Котлетки розкладіть на деку або інший жароміцної формі.

Крок 11. Помідори наріжте тонкими кружальцями. Розкладіть скибочки помідорів по котлет.

Крок 12. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм заготовки.

Крок 13. Надішліть заготовки в духовку на 8-10 хвилин, щоб сир розплавився, і утворилася золотава скоринка. Перед подачею рубані котлети з курячої грудки з сиром і помідорами посипте рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Рубані котлети з курячого філе з сиром і крохмалем

Рубані котлети з курячого філе з сиром і крохмалем можна приготувати на буденний обід або вечерю. Вони ніжні, смачні і відмінно насичують. На обід можна подати їх з картопляним пюре, на легкий вечеря – з овочевим салатом або соусом.

Час готування – 0,5 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Куряче філе – 0,4 кг
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець червоний мелений – 0,25 ч. л.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • будь-якої жирності Сметана – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Масло рослинне без запаху – 1-1,5 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі продукти, зазначені у списку.

Крок 2. Курне філе наріжте дуже дрібними кубиками за допомогою гострого ножа.

Крок 3. Очищену головку ріпчастої цибулі наріжте дрібними кубиками. Кріп обполосніть водою і дрібно порубаєте.

Крок 4. Шматочок твердого сиру наріжте кубиками. Щоб трохи заощадити час просто натріть його на тертці.

Крок 5. Всі подрібнені інгредієнти з’єднайте в одній об’ємної мисці, додати крохмаль, сметану і куряче яйце. Отриману масу посоліть, і приправте меленими спеціями за смаком.

Крок 6. Рубаний фарш приберіть на півгодини в холодильник для стабілізації.

Крок 7. Поставте на вогонь сковорідку. На суху поверхню влийте трохи рослинного масла. Для однієї котлети набирайте одну столову ложку фаршу, викладайте масу на розігріту поверхню і формуйте невеликі котлетки. Смажте котлети з двох сторін на помірному вогні кілька хвилин.

Крок 8. Подавайте рубані котлети з курячої грудки з сиром відразу після приготування з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

Рубані курячі котлети з сиром і сметаною

Рубані курячі котлети з сиром і сметаною – апетитне і поживне блюдо для всієї родини. Котлетки мають дуже ніжну текстуру і натуральний смак. З картопляним пюре, гречаною кашею або тушкованими овочами ви отримаєте смачне збалансоване блюдо для обіду або вечері.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 5 гр.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Сметана 20 % – 40 гр.
  • Масло рослинне без запаху – 15 мл
  • Борошно пшеничне – 25 гр.
  • Приправа для курки – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть основні інгредієнти в зазначеній кількості, порції спецій і солі можна регулювати на свій розсуд.

Крок 2. Філе вагою приблизно 300 грам обмийте під краном, промокніть паперовими рушниками і дуже дрібно наріжте.

Крок 3. Плавлений сирок натерти на крупній тертці. Щоб це було робити зручніше, заздалегідь покладіть сир на кілька хвилин у морозилку. Подрібнене куряче філе і сир перекладіть в миску.

Крок 4. До подрібненим інгредієнтів розбийте куряче яйце.

Крок 5. Невеликий зубчик часнику очистіть і пропустіть через прес прямо в миску з іншими інгредієнтами. Також додайте пару столових ложок сметани.

Крок 6. У рубаний курячий фарш всипте борошно, перемішайте масу.

Крок 7. Фарш посоліть, і приправте за смаком, добре перемішайте ще раз.

Крок 8. Можна переходить до смаження. Прогрійте сковорідку, влийте рослинне масло. Великою ложкою викладайте курячий фарш і формуйте плоскі котлетки. Смажте їх з одного боку 4-5 хвилин. Потім переверніть їх і доведіть до готовності з з іншого боку.

Крок 9. Готові курячі котлети перекладіть на паперові серветки, і промокніть їх від надлишків олії.

Крок 10. Рубані курячі котлети готові, залишилося підібрати до них гарнір. Приємного апетиту!