Салат Берізка з курячим філе і чорносливом
Салат з красивим ім’ям «Берізка» готується найчастіше з курячим філе і чорносливом, а доповнюють їх яйця, гриби, сир і інші інгредієнти. Формується салат шарами і зовнішнім виглядом імітує берізку. У цьому рецепті вам пропонується найпростіший варіант «Берізки» з невеликим набором продуктів, але для його настоювання потрібно 2 години.
Час приготування: 2 години 30 мнуть.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Печериці – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Огірок свіжий/маринований – 2 шт.
- Чорнослив – 160 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці промити і нарізати невеликими шматочками. Тонкими півкільцями нарізати очищені цибулини. Обсмажити до готовності на гарячому рослинному маслі і викласти першим шаром в красиву салатницю.
Крок 2. До готовності відварити курячу грудку в підсоленій воді, трохи остудити і м’ясо нарізати поперек волокон невеликими кубиками. Викласти їх у салатницю другим шаром.
Крок 3. Чорнослив заздалегідь на 10 хвилин замочити в окропі, потім промити і дрібно нарізати. Будь огірки нарізати невеликими кубиками. Шар курки покрити майонезній сіточкою і поверх її третім шаром викласти нарізку чорносливу з огірком.
Крок 4. Відварені круто яйця подрібнити на крупній тертці і ними рівномірно посипати салат.
Крок 5. Потім шар яєць покрити майонезом і красиво декорувати страву шматочками чорносливу. Приготовленому салату «Берізка» з курячим філе і чорносливом дати дві години настоятися в холодильнику і потім накривати до столу. Приємного апетиту!