Салат з курячим філе – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салат з курячим філе і морквою по-корейськи

Салат з курячим філе і морквою по-корейськи відрізняється особливим смаком. У цьому рецепті ці два основних інгредієнта доповнимо цибулею, яйцем, маринованим огірком, горошком і сиром. Важлива дрібна і однакова нарізка усіх інгредієнтів. Для ефектної подачі до святкового столу салат формуємо пошарово, в прозорих порційних креманках. Куряче філе і яйця відварюємо заздалегідь.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Куряче філе відварене – 150 гр.
  • Морква по-корейськи – 80 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Твердий сир – 40 гр.
  • Огірок маринований – 2 шт.
  • Консервований зелений горошок – 40 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для декору:

  • Волоські горіхи подрібнені – 30 гр.
  • Чорнослив – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе заздалегідь відваріть, остудіть і розріжте на дуже маленькі кубики.

Крок 2. Чорнослив на 5-10 хвилин замочити в окропі. Потім його і мариновані огірки наріжте маленькими кубиками.

Крок 3. Дрібно нарізану цибулю на 15 хвилин залийте сумішшю води і оцту у співвідношенні 1:1.

Крок 4. У креманки першим шаром укладіть нарізку філе з цибулею і покрийте сіточкою майонезу.

Крок 5. Другим шаром укладіть корейську моркву і нанесіть майонезну сіточку.

Крок 6. Третім шаром покладіть зелений горошок з подрібненим яйцем і також покрийте сіточкою.

Крок 7. Посипте салат тертим сиром і декорують чорносливом з горіховою крихтою. Приготовленому салату з курячим філе і морквою по-корейськи дайте півгодини для настоювання і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!