Салат з курячим філе і волоськими горіхами
Салат з курячим філе і волоськими горіхами викликає інтерес у багатьох господинь і не стільки за просте приготування, скільки за «благородний» смак волоського горіха. Додаткові інгредієнти беруться до нього різні, і в цьому рецепті додамо яйце з обсмажені з цибулею печерицями. Співвідношення курячого м’яса і горіхів беремо 1:1, і горіхи обсмажуємо. Формуємо салат шарами.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряче філе – 200 гр.
- Волоські горіхи – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Печериці, консервовані/свіжі – 1 банку.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварити до готовності куряче філе, остудити, нарізати маленькими шматочками і викласти першим шаром в салатницю. Покрити його майонезом.
Крок 2. Волоські горіхи трохи обсмажити на сухій сковороді, подрібнити за допомогою блендера в дрібну крихту і 2/3 цієї маси рівномірно розподілити поверх курячого філе.
Крок 3. Мариновані або свіжі печериці нарізати слайсами, обсмажити з цибулею, остудити і викласти в салатницю третім шаром.
Крок 4. Відварити вкруту яйця, очистити, подрібнити на крупній тертці і укласти в салатницю четвертим шаром. Покрити їх тонким шаром майонезу.
Крок 5. Зверху салат рівномірно посипати рештою горіховою крихтою і дати трохи настоятися в холодильнику. Приготовлений і охолоджений салат з курячим філе і волоськими горіхами можна накривати до столу. Приємного апетиту!