Салат з курячим філе – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салат з курячою грудкою і смаженими печерицями

Салат з курячою грудкою і смаженими печерицями, як класика європейської кухні, готується просто, швидко, відрізняється особливим смаком, а доповнюється сиром, зеленню, овочами і різними соусами. У цьому рецепті вам пропонується сформувати салат шарами у вигляді «перевертыша», що буде красиво виглядати на святковому столі.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Куряче філе – 120 гр.
  • Шампіньйони – 5 шт.
  • Твердий сир – 70 гр.
  • Морква по-корейськи – 70 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Відваріть до готовності куряче філе, яйця і картоплю в мундирах. Печериці почистіть, наріжте невеликими шматочками і обсмажте до рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 2. Глибоку круглу салатницю застелити плівкою або целофаном. Твердий сир, а для такого салату добре підходить «Маасдам», подрібніть на середній тертці і щільно укладіть в салатницю першим шаром.

Крок 3. Поверх сиру другим шаром викладіть смажені шампіньйони і покрийте майонезом.

Крок 4. Третім шаром викладіть в салатницю натерті на крупній тертці яйця і змастіть їх майонезом.

Крок 5. Четвертим шаром щільно укладіть корейську моркву, але без майонезу.

Крок 6. Відварене куряче філе наріжте шматочками або розберіть на волокна і викладіть в салатницю п’ятим шаром. Куряче м’ясо покрийте майонезом, щоб воно не вийшло сухим.

Крок 7. Останнім шаром щільно укладіть натертий на крупній тертці відварену картоплю. Салат трохи ложкою утрамбуйте.

Крок 8. Потім салат поставте на пару годин в холодильник для просочення. Перед подачею до столу приготований салат з курячою грудкою і смаженими печерицями акуратно переверніть на блюдо, зніміть плівку і декорують зеленню по своєму смаку. Приємного апетиту!