Салат з курячим філе – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салат з курячим філе і квасолею

Салат з курячим філе і квасолею вважається ситної, корисною і смачною закускою до зимового столу. Лінійка таких салатів широка і до цих основних інгредієнтів інші додаються по особистому смаку господині. У цьому рецепті такий салат готуємо найпростішим варіантом і з невеликим набором інгредієнтів: курячого філе, консервованої квасолі і цибулі. Квасолю можна взяти двох кольорів, що зробить салат більш яскравим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Квасоля біла – 1 банку.
  • Квасоля червона – 1 банка.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе відварити до готовності у воді з додаванням солі і будь-яких прянощів. Потім остудити в бульйоні. Підготувати інші інгредієнти для салату.

Крок 2. Остигле філе розібрати руками на окремі волокна і обсмажити їх до легкого золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.

Крок 3. Червону цибулину нарізати тонкими півкільцями. Обшпарити його окропом для видалення гостроти.

Крок 4. Квасоля вилучити з банок, промити на друшляку під проточною водою і перекласти в салатницю.

Крок 5. До квасолі додати підготовлений цибулю.

Крок 6. Потім перекласти в салатницю обсмажене філе.

Крок 7. Салат по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем і заправити майонезом або краще нежирної сметаною, адже філе у нас обсмажувалося.

Крок 8. Приготований салат з курячим філе і квасолею акуратно перемішати, дати трохи настоятися в холодильнику і сервірувати до столу на порційних тарілках, декорувавши його петрушкою. Приємного апетиту!