Салат з курячим філе і квасолею
Салат з курячим філе і квасолею вважається ситної, корисною і смачною закускою до зимового столу. Лінійка таких салатів широка і до цих основних інгредієнтів інші додаються по особистому смаку господині. У цьому рецепті такий салат готуємо найпростішим варіантом і з невеликим набором інгредієнтів: курячого філе, консервованої квасолі і цибулі. Квасолю можна взяти двох кольорів, що зробить салат більш яскравим.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряче філе – 300 гр.
- Квасоля біла – 1 банку.
- Квасоля червона – 1 банка.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе відварити до готовності у воді з додаванням солі і будь-яких прянощів. Потім остудити в бульйоні. Підготувати інші інгредієнти для салату.
Крок 2. Остигле філе розібрати руками на окремі волокна і обсмажити їх до легкого золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.
Крок 3. Червону цибулину нарізати тонкими півкільцями. Обшпарити його окропом для видалення гостроти.
Крок 4. Квасоля вилучити з банок, промити на друшляку під проточною водою і перекласти в салатницю.
Крок 5. До квасолі додати підготовлений цибулю.
Крок 6. Потім перекласти в салатницю обсмажене філе.
Крок 7. Салат по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем і заправити майонезом або краще нежирної сметаною, адже філе у нас обсмажувалося.
Крок 8. Приготований салат з курячим філе і квасолею акуратно перемішати, дати трохи настоятися в холодильнику і сервірувати до столу на порційних тарілках, декорувавши його петрушкою. Приємного апетиту!