Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Шоколадно-банановий пиріг

Шоколадно-банановий пиріг вразить вас своїм ніжним і цікавим смаком. Відмінна ідея для ранкового чаювання або святкового столу. Приготувати яскравий десерт зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Банани – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Шоколад темний – 90 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Горіхи волоські – 50 гр.

Для глазурі:

  • Шоколад темний – 70 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця і цукор. Збиваємо вміст до пишної піни пару хвилин. Вливаємо олію і додаємо дрібку солі. Збиваємо ще трохи.

Крок 2. Шоколад повністю розтоплюємо на водяній бані і даємо йому охолонути.

Крок 3. Нарізаємо шматочками банани, після добре розминаємо їх виделкою до отримання ніжної кашки.

Крок 4. Коли шоколад охолоне, вливаємо його в яєчну масу. Сюди ж відправляємо бананове пюре. Вимішуємо до однорідності.

Крок 5. Просіваємо борошно з розпушувач. Відправляємо сухий продукт в загальну масу. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 6. Подрібнюємо горіхи і опускаємо їх у шоколадно-бананове тісто. Знову все перемішуємо.

Крок 7. Переливаємо заготовку у форму для випікання.

Крок 8. Готуємо десерт 30 хвилин при температурі 180 градусів, після даємо йому охолонути.

Крок 9. Поки пиріг випікається, приготуємо глазур. Для цього розтоплюємо темний шоколад на водяній бані і перемішуємо його з рослинним маслом.

Крок 10. Поливаємо готовою глазур’ю готову випічку.

Крок 11. Шоколадно-банановий пиріг готовий. Подавайте яскравий десерт до столу і швидше пробуйте!