Шоколадний пиріг Брауні
Шоколадний пиріг Брауні – це знаменитий і улюблений багатьма десерт, перед яким неможливо встояти. Частування відрізняється насиченим шоколадним смаком і апетитним виглядом. Брауні ідеально поєднується з чашкою гарячої кави або чаю. Спробуйте!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Шоколад темний – 200 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор коричневий – 200 гр.
- Борошно – 115 гр.
- Розпушувач – 8 гр.
- Горіхи – 100 гр.
- Пудра цукрова – для прикраси.
- М’ята для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця збиваємо до появи піни і поступово висипаємо коричневий цукор. Продовжуємо збивати, поступово збільшуючи швидкість міксера.
Крок 2. Добре збиваємо інгредієнти до утворення густої і пишної піни.
Крок 3. У сковороду або невелику каструлю кладемо вершкове масло з темним шоколадом.
Крок 4. Закриваємо посуд з вмістом кришкою.
Крок 5. Встановлюємо заготівлю над водяною банею.
Крок 6. Тушкуємо вміст до отримання однорідної шоколадної маси. Періодично помішуємо суміш лопаткою.
Крок 7. Поступово вливаємо шоколадну заготовку в яєчну масу.
Крок 8. Ретельно вимішуємо вміст.
Крок 9. Окремо перемішуємо борошно з розпушувачем, після просіваємо, щоб суха суміш добре засвоїла киснем.
Крок 10. Відправляємо борошняну суміш в шоколадну заготовку. Ретельно все перемішуємо до зникнення грудочок.
Крок 11. Очищаємо горіхи і відправляємо їх у чашу блендера. Рекомендується використовувати фундук.
Крок 12. Перемелюємо інгредієнт до стану дрібної крихти.
Крок 13. В шоколадне тісто додаємо подрібнені горіхи. Перемішуємо вміст лопаткою.
Крок 14. Деко застеляємо фольгою. На фольгу кладемо металеве кільце від рознімної форми.
Крок 15. Формуємо дно з фольги. Для цього краю фольги обгортаємо про кільце.
Крок 16. У підготовлену форму виливаємо шоколадне тісто.
Крок 17. Акуратно розрівнюємо поверхню заготовки за допомогою силіконової лопатки.
Крок 18. Відправляємо десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Крок 19. Даємо готового десерту трохи охолонути і витягуємо його з форми. Для прикраси посипаємо цукровою пудрою і доповнюємо листочком м’яти.
Крок 20. Шоколадний пиріг Брауні готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!