Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Шоколадний пиріг Брауні

Шоколадний пиріг Брауні – це знаменитий і улюблений багатьма десерт, перед яким неможливо встояти. Частування відрізняється насиченим шоколадним смаком і апетитним виглядом. Брауні ідеально поєднується з чашкою гарячої кави або чаю. Спробуйте!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор коричневий – 200 гр.
  • Борошно – 115 гр.
  • Розпушувач – 8 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Пудра цукрова – для прикраси.
  • М’ята для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця збиваємо до появи піни і поступово висипаємо коричневий цукор. Продовжуємо збивати, поступово збільшуючи швидкість міксера.

Крок 2. Добре збиваємо інгредієнти до утворення густої і пишної піни.

Крок 3. У сковороду або невелику каструлю кладемо вершкове масло з темним шоколадом.

Крок 4. Закриваємо посуд з вмістом кришкою.

Крок 5. Встановлюємо заготівлю над водяною банею.

Крок 6. Тушкуємо вміст до отримання однорідної шоколадної маси. Періодично помішуємо суміш лопаткою.

Крок 7. Поступово вливаємо шоколадну заготовку в яєчну масу.

Крок 8. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 9. Окремо перемішуємо борошно з розпушувачем, після просіваємо, щоб суха суміш добре засвоїла киснем.

Крок 10. Відправляємо борошняну суміш в шоколадну заготовку. Ретельно все перемішуємо до зникнення грудочок.

Крок 11. Очищаємо горіхи і відправляємо їх у чашу блендера. Рекомендується використовувати фундук.

Крок 12. Перемелюємо інгредієнт до стану дрібної крихти.

Крок 13. В шоколадне тісто додаємо подрібнені горіхи. Перемішуємо вміст лопаткою.

Крок 14. Деко застеляємо фольгою. На фольгу кладемо металеве кільце від рознімної форми.

Крок 15. Формуємо дно з фольги. Для цього краю фольги обгортаємо про кільце.

Крок 16. У підготовлену форму виливаємо шоколадне тісто.

Крок 17. Акуратно розрівнюємо поверхню заготовки за допомогою силіконової лопатки.

Крок 18. Відправляємо десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Крок 19. Даємо готового десерту трохи охолонути і витягуємо його з форми. Для прикраси посипаємо цукровою пудрою і доповнюємо листочком м’яти.

Крок 20. Шоколадний пиріг Брауні готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!