Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками

Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками – оригінальний десерт для вашого свята чи домашніх посиденьок за чашкою гарячого чаю. Якщо ви хочете вразити своїх близьких і гостей смачним частуванням, то обов’язково беріть на замітку яскраву кулінарну ідею з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Какао-порошок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 20 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст. л.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Для сирно-кокосових кульок:

  • Сир – 0,5 кг
  • кокосова Стружка – 100 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску відправляємо сухі інгредієнти для тіста: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, сіль і розпушувач.

Крок 2. Суху масу перемішуємо вінчиком. В окремому посуді змішуємо курячі яйця з молоком, розтопленим вершковим маслом і олією. Гарненько перемішуємо. Збивати не потрібно.

Крок 3. Тепер приготуємо сирно-кокосові кульки. У глибокому посуді змішуємо сир, яйце, цукор, крохмаль, манну крупу. Подрібнюємо продукти в блендері до однорідної ніжної маси.

Крок 4. В отриману сирну масу висипаємо кокосову стружку. Гарненько перемішуємо.

Крок 5. З сирно-кокосового тіста ліпимо акуратні невеликі кульки. Викладаємо їх у форму для випікання, змащену вершковим маслом.

Крок 6. Повернемося до тесту. З’єднуємо суху суміш з рідкою. Перемішуємо до зникнення грудочок. В кінці вливаємо лимонний сік, знову все перемішуємо.

Крок 7. Заливаємо сирно-кокосові кульки шоколадним тестом.

Крок 8. Випікаємо одну годину при температурі 180 градусів.

Крок 9. Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!