Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками
Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками – оригінальний десерт для вашого свята чи домашніх посиденьок за чашкою гарячого чаю. Якщо ви хочете вразити своїх близьких і гостей смачним частуванням, то обов’язково беріть на замітку яскраву кулінарну ідею з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг
- Цукор – 300 гр.
- Какао-порошок – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Розпушувач – 20 гр.
- Цукор ванільний – 1 ст. л.
- Молоко – 0,5 л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Для сирно-кокосових кульок:
- Сир – 0,5 кг
- кокосова Стружка – 100 гр.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску відправляємо сухі інгредієнти для тіста: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, сіль і розпушувач.
Крок 2. Суху масу перемішуємо вінчиком. В окремому посуді змішуємо курячі яйця з молоком, розтопленим вершковим маслом і олією. Гарненько перемішуємо. Збивати не потрібно.
Крок 3. Тепер приготуємо сирно-кокосові кульки. У глибокому посуді змішуємо сир, яйце, цукор, крохмаль, манну крупу. Подрібнюємо продукти в блендері до однорідної ніжної маси.
Крок 4. В отриману сирну масу висипаємо кокосову стружку. Гарненько перемішуємо.
Крок 5. З сирно-кокосового тіста ліпимо акуратні невеликі кульки. Викладаємо їх у форму для випікання, змащену вершковим маслом.
Крок 6. Повернемося до тесту. З’єднуємо суху суміш з рідкою. Перемішуємо до зникнення грудочок. В кінці вливаємо лимонний сік, знову все перемішуємо.
Крок 7. Заливаємо сирно-кокосові кульки шоколадним тестом.
Крок 8. Випікаємо одну годину при температурі 180 градусів.
Крок 9. Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!