Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Шоколадний пиріг з вишнею

Шоколадний пиріг з вишнею приємно здивує вас своїм яскравим смаком з яскравою ягідної кислинкою. Ідеальне кулінарне рішення для ранкового чаювання або приходу гостей. Приготувати апетитний десерт нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 85 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Пудра цукрова – 175 гр.
  • Білок яєчний – 5 шт.
  • Вода – 100 мл

Для вишневої начинки:

  • Вишня без кісточок – 300 гр.
  • Ром/бренді – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищені від кісточок вишні заливаємо ромом (можна замінити бренді). Залишаємо продукт на кілька годин.

Крок 2. Приступимо до приготування шоколадної основи. У глибокому посуді з’єднуємо просіяне борошно, тертий чорний шоколад, какао, розм’якшені шматочки вершкового масла і половину цукрової пудри.

Крок 3. Заливаємо продукти 100 мл окропу. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.

Крок 4. Яєчні білки збиваємо з залишилася цукровою пудрою до пишної маси. Викладаємо продукт в шоколадну масу. Просіваємо сюди борошно і перемішуємо всю заготовку до однорідності.

Крок 5. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Виливаємо сюди дві третини тіста. Викладаємо вишню, яку попередньо відкидаємо на сито. Тісто викладаємо в кондитерський мішок. З його допомогою закриваємо ягоди шоколадної ґратами.

Крок 6. Випікаємо частування близько 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Після даємо пирогу охолонути і дістаємо його з форми.

Крок 7. Шоколадний пиріг з вишнею готовий. Нарізайте його шматочками і подавайте до столу. За бажанням, можна подавати десерт з морозивом або вишневим соусом.