Шоколадний пиріг з вишнею
Шоколадний пиріг з вишнею приємно здивує вас своїм яскравим смаком з яскравою ягідної кислинкою. Ідеальне кулінарне рішення для ранкового чаювання або приходу гостей. Приготувати апетитний десерт нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 85 гр.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Какао-порошок – 25 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Пудра цукрова – 175 гр.
- Білок яєчний – 5 шт.
- Вода – 100 мл
Для вишневої начинки:
- Вишня без кісточок – 300 гр.
- Ром/бренді – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Очищені від кісточок вишні заливаємо ромом (можна замінити бренді). Залишаємо продукт на кілька годин.
Крок 2. Приступимо до приготування шоколадної основи. У глибокому посуді з’єднуємо просіяне борошно, тертий чорний шоколад, какао, розм’якшені шматочки вершкового масла і половину цукрової пудри.
Крок 3. Заливаємо продукти 100 мл окропу. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.
Крок 4. Яєчні білки збиваємо з залишилася цукровою пудрою до пишної маси. Викладаємо продукт в шоколадну масу. Просіваємо сюди борошно і перемішуємо всю заготовку до однорідності.
Крок 5. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Виливаємо сюди дві третини тіста. Викладаємо вишню, яку попередньо відкидаємо на сито. Тісто викладаємо в кондитерський мішок. З його допомогою закриваємо ягоди шоколадної ґратами.
Крок 6. Випікаємо частування близько 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Після даємо пирогу охолонути і дістаємо його з форми.
Крок 7. Шоколадний пиріг з вишнею готовий. Нарізайте його шматочками і подавайте до столу. За бажанням, можна подавати десерт з морозивом або вишневим соусом.