Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Пісний шоколадний пиріг без яєць

Пісний шоколадний пиріг без яєць нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого кулінарного рецепту. Порадуйте себе смачним і яскравим десертом під час посту. Також таке частування підійде для веганів і вегетаріанців.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 210 гр.
  • Вода – 240 мл
  • Масло рослинне – 75 гр.
  • Какао-порошок – 35 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Стружка кокосова – для прикраси.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Крохмаль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 7 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно, з’єднуємо її з какао, розпушувачем, сіллю і двома видами цукру. Перемішуємо суху суміш віночком.

Крок 2. У перемішану суху суміш виливаємо воду кімнатної температури і рослинне масло. Гарненько вимішуємо вміст до однорідності.

Крок 3. Виливаємо однорідне шоколадне тісто у форму для випікання. Щоб заготовка не пригоріла, обмажте її маслом і присипте невеликою кількістю борошна.

Крок 4. Випікаємо заготівлю близько 40-45 хвилин при температурі 170 градусів. Після даємо пирогу охолонути.

Крок 5. В цей час приготуємо глазур. Для цього перемішуємо какао, цукрову пудру і крохмаль. Виливаємо сюди холодну воду і ретельно все вимішуємо до гладкого стану.

Крок 6. Поливаємо глазур’ю остиглий пиріг. Для прикраси можна посипати кокосовою стружкою.

Крок 7. Пісний шоколадний пиріг без яєць готовий. Нарізайте десерт порційними шматочками і подавайте до столу!