Пісний шоколадний пиріг без яєць
Пісний шоколадний пиріг без яєць нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого кулінарного рецепту. Порадуйте себе смачним і яскравим десертом під час посту. Також таке частування підійде для веганів і вегетаріанців.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 210 гр.
- Вода – 240 мл
- Масло рослинне – 75 гр.
- Какао-порошок – 35 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 10 гр.
- Стружка кокосова – для прикраси.
Для глазурі:
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- цукрова Пудра – 3 ст. л.
- Крохмаль – 1,5 ст. л.
- Вода – 7 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно, з’єднуємо її з какао, розпушувачем, сіллю і двома видами цукру. Перемішуємо суху суміш віночком.
Крок 2. У перемішану суху суміш виливаємо воду кімнатної температури і рослинне масло. Гарненько вимішуємо вміст до однорідності.
Крок 3. Виливаємо однорідне шоколадне тісто у форму для випікання. Щоб заготовка не пригоріла, обмажте її маслом і присипте невеликою кількістю борошна.
Крок 4. Випікаємо заготівлю близько 40-45 хвилин при температурі 170 градусів. Після даємо пирогу охолонути.
Крок 5. В цей час приготуємо глазур. Для цього перемішуємо какао, цукрову пудру і крохмаль. Виливаємо сюди холодну воду і ретельно все вимішуємо до гладкого стану.
Крок 6. Поливаємо глазур’ю остиглий пиріг. Для прикраси можна посипати кокосовою стружкою.
Крок 7. Пісний шоколадний пиріг без яєць готовий. Нарізайте десерт порційними шматочками і подавайте до столу!