Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Шоколадно-сирний пиріг в духовці

Шоколадно-сирний пиріг в духовці вразить вас своїм ніжним і незабутнім смаком. Ідеальне кулінарне рішення для ранкового чаювання або приходу гостей. Приготувати яскравий десерт зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Для сирної начинки:

  • Сир – 0,5 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Невеликим шматочком вершкового масла обмазуємо форму для випікання. Можна відразу включити духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.

Крок 2. Для тіста з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, борошно, какао і цукор. Розтираємо інгредієнти для отримання шоколадної крихти.

Крок 3. Тепер підготуємо сирну начинку. Для цього збиваємо сир з яйцями, двома видами цукру, борошном і сметаною.

Крок 4. На дно підготовленої форми викладаємо велику частина (приблизно 2/3) шоколадного тіста. Щільно притискаємо шар руками, формуючи невеликі бортики.

Крок 5. Виливаємо на шоколадний шар сирну масу.

Крок 6. Засипаємо сирну начинку, що залишилася шоколадною крихтою.

Крок 7. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Після даємо йому охолонути перед подачею відправляємо в холодильник для кращого застигання.

Крок 8. Шоколадно-сирний пиріг в духовці готовий. Нарізайте і подавайте до столу!