Шоколадно-сирний пиріг в духовці
Шоколадно-сирний пиріг в духовці вразить вас своїм ніжним і незабутнім смаком. Ідеальне кулінарне рішення для ранкового чаювання або приходу гостей. Приготувати яскравий десерт зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 350 гр.
- Какао-порошок – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Цукор – 100 гр.
Для сирної начинки:
- Сир – 0,5 кг
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Борошно – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Невеликим шматочком вершкового масла обмазуємо форму для випікання. Можна відразу включити духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.
Крок 2. Для тіста з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, борошно, какао і цукор. Розтираємо інгредієнти для отримання шоколадної крихти.
Крок 3. Тепер підготуємо сирну начинку. Для цього збиваємо сир з яйцями, двома видами цукру, борошном і сметаною.
Крок 4. На дно підготовленої форми викладаємо велику частина (приблизно 2/3) шоколадного тіста. Щільно притискаємо шар руками, формуючи невеликі бортики.
Крок 5. Виливаємо на шоколадний шар сирну масу.
Крок 6. Засипаємо сирну начинку, що залишилася шоколадною крихтою.
Крок 7. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Після даємо йому охолонути перед подачею відправляємо в холодильник для кращого застигання.
Крок 8. Шоколадно-сирний пиріг в духовці готовий. Нарізайте і подавайте до столу!