Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Шоколадний пиріг на молоці

Шоколадний пиріг на молоці – просте і дуже смачне частування для вашого свята або чаювання в сімейному колі. Порадувати близьких таким десертом зможе кожен. Запам’ятовуйте нескладний покроковий рецепт з нашої підбірки та оцініть смак готової шоколадної випічки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо курячі яйця з двома видами цукру. Збиваємо продукти до однорідності і утворення густої білої маси.

Крок 2. В окремій глибокої посуді з’єднуємо просіяне борошно, розпушувач і какао. Перемішуємо сухі інгредієнти.

Крок 3. Висипаємо суху суміш в яєчну масу. Сюди ж виливаємо рослинне масло. Починаємо вимішувати.

Крок 4. Далі сюди виливаємо молоко. Перемішуємо до однорідності і даємо готовому тісту постояти близько 15 хвилин.

Крок 5. Виливаємо однорідне шоколадне тісто в силіконову форму для випікання.

Крок 6. Випікаємо частування близько 30-40 хвилин. Готуємо в попередньо розігрітій духовці до температури 180 градусів. Після випічку витягаємо з форми і даємо їй трохи охолонути.

Крок 7. Шоколадний пиріг на молоці готовий. Нарізайте його і подавайте до столу. За бажанням, можна прикрасити цукровою пудрою.