Вологий шоколадний пиріг
Вологий шоколадний пиріг нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Обов’язково приготуйте такий десерт своїми руками, побалуйте себе і своїх близьких. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Кава розчинна – 0,5 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 2 гр.
Для глазурі:
- Молоко – 2 ст. л.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Вода – 2 ст. л.
- Крохмаль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо дві глибокі миски. Одна буде використовуватись для сухих продуктів, інша – для мокрих продуктів.
Крок 2. Просіваємо борошно в глибоку миску. Сюди ж відправляємо какао, соду, ванілін і сіль. Перемішуємо для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 3. В іншу миску відправляємо розтоплене вершкове масло, воду, лимонний сік, цукор і розчинну каву. Вимішуємо до однорідності.
Крок 4. З’єднуємо суху і мокру маси. Вимішуємо до отримання гладкого тіста без грудочок.
Крок 5. Виливаємо тісто у форму для випікання. Готуємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. В цей час можна приготувати глазур. Крохмаль розводимо окремо в холодній воді. Всі інші інгредієнти зі списку з’єднуємо в сотейнику і нагріваємо. В однорідну шоколадну масу поступово вводимо підготовлений крохмаль. Вимішуємо і прибираємо з вогню.
Крок 7. Готовий вологий пиріг поливаємо шоколадною глазур’ю і прикрашаємо за своїм смаком.
Крок 8. Вологий шоколадний пиріг готовий. Нарізайте десерт і подавайте до столу!