Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Вологий шоколадний пиріг

Вологий шоколадний пиріг нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Обов’язково приготуйте такий десерт своїми руками, побалуйте себе і своїх близьких. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Кава розчинна – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.

Для глазурі:

  • Молоко – 2 ст. л.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо дві глибокі миски. Одна буде використовуватись для сухих продуктів, інша – для мокрих продуктів.

Крок 2. Просіваємо борошно в глибоку миску. Сюди ж відправляємо какао, соду, ванілін і сіль. Перемішуємо для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 3. В іншу миску відправляємо розтоплене вершкове масло, воду, лимонний сік, цукор і розчинну каву. Вимішуємо до однорідності.

Крок 4. З’єднуємо суху і мокру маси. Вимішуємо до отримання гладкого тіста без грудочок.

Крок 5. Виливаємо тісто у форму для випікання. Готуємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. В цей час можна приготувати глазур. Крохмаль розводимо окремо в холодній воді. Всі інші інгредієнти зі списку з’єднуємо в сотейнику і нагріваємо. В однорідну шоколадну масу поступово вводимо підготовлений крохмаль. Вимішуємо і прибираємо з вогню.

Крок 7. Готовий вологий пиріг поливаємо шоколадною глазур’ю і прикрашаємо за своїм смаком.

Крок 8. Вологий шоколадний пиріг готовий. Нарізайте десерт і подавайте до столу!