Соба з куркою і овочами – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Соба з куркою і овочами – це оригінальне, смачне і соковите блюдо, яке точно різноманітить ваше меню і яскраво доповнить домашній стіл. Кулінарна ідея підходить для обідів, перекусів або вечерь. Є багато варіантів приготування події. Кращі ідеї ми зібрали в кулінарній добірці з шести рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Гречана локшина соба з куркою і овочами

Гречана локшина соба з куркою і овочами – це дуже яскраве, соковите і поживне блюдо для вашого столу. Приготувати апетитну частування в домашніх умовах не складе особливої праці. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної добірці. Побалуйте себе і близьких!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Локшина соба 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Соус соєвий 20 мл
  • Оцет рисовий 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі заздалегідь очищаємо і промиваємо.
  2. Розморожене куряче філе ріжемо на дрібні шматочки.
  3. Обсмажуємо курячі шматочки на рослинному маслі до яскравого рум’янцю.
  4. Гречану локшину відварюємо до готовності так, як це вказано на упаковці.
  5. Відкидаємо готову собу на друшляк.
  6. Дрібно нарізаємо цибулю з морквою. Перець розбираємо тонкою соломкою.
  7. Цибуля і морква викладаємо в сковороду з олією.
  8. Обсмажуємо до м’якого стану.
  9. Викладаємо сюди соломку болгарського перцю. Тушкуємо ще пару хвилин.
  10. Опускаємо до овочів відварну собу.
  11. Доповнюємо заготівлю обсмаженою філе.
  12. Акуратно перемішуємо вміст сковороди.
  13. Вливаємо в масу соєвий соус і рисовий оцет. Тушкуємо під кришкою ще 5 хвилин. Вимикаємо плиту.
  14. Гречана локшина соба з куркою і овочами готова. Можна пробувати!

Соба з курячим филн, овочами і соусом теріякі

Соба з куркою, овочами і соусом теріякі точно різноманітить ваше домашнє меню. Страви азіатськими мотивами вийде дуже яскравим, насиченим і апетитним. Подавайте його до обіду, вечері або в якості швидкого перекусу. Обіцяємо, що вийде дуже смачно.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • гречана Локшина соба – 300 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Соус теріякі – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо і промиваємо куряче філе, після нарізаємо його дрібними шматочками.

Крок 2. Подрібнюємо очищений ріпчасту цибулю, тонкою соломкою болгарський перець ріжемо. Продавлюємо зубчики часнику.

Крок 3. Локшина соба відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк.

Крок 4. Курку обсмажуємо на олії разом з часником. Доповнюємо продукти меленим імбиром і соусом теріякі. Перемішуємо і готуємо п’ять хвилин.

Крок 5. Додаємо до курки інші овочі. Перемішуємо і тушкуємо близько трьох хвилин. Солимо, перчимо, поливаємо соєвим соусом.

Крок 6. Викладаємо на блюдо готову локшину, перемішуємо, тушкуємо ще пару хвилин і знімаємо з плити.

Крок 7. Соба з куркою, овочами і соусом теріякі готова. Можна пробувати!

Соба з куркою, грибами і овочами

Соба з куркою, грибами і овочами – це яскраве, смачне і поживне частування азіатськими мотивами. Якщо хочете приємно здивувати своїх рідних, то обов’язково приготуйте блюдо з нашого перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Байдужим ніхто не залишиться!

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • гречана Локшина соба – 100 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. Промиваємо куряче філе і нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 3. Обсмажуємо курячі шматочки на рослинному маслі близько 3-4 хвилин. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 4. Тонкою соломкою нарізаємо перець болгарський і моркву. Півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 5. Викладаємо цибулю і моркву в сковороду до курки. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 6. Промиваємо печериці і нарізаємо їх невеликими пластинками.

Крок 7. Відправляємо гриби в загальну масу.

Крок 8. Сюди ж відправляємо болгарський перець. Солимо за смаком.

Крок 9. Відварюємо до готовності гречану локшину.

Крок 10. Після її відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді.

Крок 11. Кладемо локшину в загальну масу. Поливаємо соєвим соусом і рисовим оцтом.

Крок 12. Акуратно перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин. Можна прибирати з плити.

Крок 13. Соба з куркою, грибами і овочами готова. Можна подавати до столу і пригощатися!

Соба з курячої грудккой і овочами в соєвому соусі

Соба з куркою і овочами в соєвому соусі – це неймовірно яскраве, соковите і поживне блюдо для вашого столу. Приготувати апетитну частування в домашніх умовах буде нескладно. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної добірці. Порадуйте себе і близьких!

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • гречана Локшина соба – 150 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Куряче філе промиваємо під водою. Очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. Дрібно нарізаємо куряче філе і обсмажуємо її на рослинній олії до напівготовності.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Відправляємо овочі до курки, перемішуємо і тушкуємо разом ще пару хвилин.

Крок 4. Доповнюємо масу тонкою соломкою болгарського перцю.

Крок 5. Потім викладаємо попередньо відварену локшину. Поливаємо все соєвим соусом і рисовим оцтом. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин.

Крок 6. Соба з куркою і овочами в соєвому соусі готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Соба з курячим філе у вершковому соусі

Соба з куркою в вершковому соусі виходить дуже ніжною, ароматною і апетитною. Порадуйте себе апетитним обідом або вечерею з допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Здійснити кулінарну ідею вийде навіть у новачків. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • гречана Локшина соба – 120 гр.
  • Помідори черрі – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло дхі – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Куряче філе промиваємо під водою і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Обсмажуємо курку в олії дхі до легкого рум’янцю. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 4. Відварюємо локшину соба до готовності.

Крок 5. Після відкидаємо на сито, даємо стекти воді.

Крок 6. Обсмажуємо до прозорості подрібнений ріпчаста цибуля, після доповнюємо його половинками черрі.

Крок 7. Викладаємо до овочів тонку соломку перцю, зелень. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 8. Відправляємо до овочів куряче філе, вливаємо вершки і трохи води. Солимо і перчимо.

Крок 9. Перекладаємо на блюдо собу. Додаємо сюди тертий сир і готуємо 10 хвилин на тихому вогні. Після можна вимикати плиту.

Крок 10. Апетитна соба з куркою в вершковому соусі готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Соба з куркою, квасолею і овочами

Соба з куркою, квасолею і овочами – цікаве, смачне і поживне частування азіатськими мотивами. Якщо хочете приємно здивувати своїх рідних або осіб, то обов’язково приготуйте блюдо з нашого перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Встояти неможливо!

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • гречана Локшина соба – 150 гр.
  • Квасоля – 100 гр.
  • Перець болгарський – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Морква – 50 гр.
  • Цукор демерара – 1 ч. л.
  • Кунжут – 20 гр.
  • Перець чилі сушений – 1 щіпка.
  • Соус теріякі – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо вимочуємо квасоля і після відварюємо її близько однієї години.

Крок 2. Відварюємо гречану локшину і відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді.

Крок 3. Промиваємо куряче філе і ріжемо його на невеликі шматочки.

Крок 4. Натираємо моркву на крупній тертці.

Крок 5. Тонкою соломкою розбираємо очищений болгарський перець.

Крок 6. Готуємо соус. Перемішуємо теріякі, цукор демерара, кунжут, сушений перець і подрібнений часник.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією. Пару хвилин обсмажуємо тут курку, поетапно доповнюємо її морквою, перцем і квасолею. Заливаємо соусом, викладаємо собу і акуратно все перемішуємо.

Крок 8. Соковита соба з куркою, квасолею і овочами готова. Можна подавати до столу!