Страви з маша – це смачні і поживні кулінарні рішення. Маш багатий рослинним білком, тому частування з нього відрізняються корисними властивостями. З продукту можна приготувати апетитні гарніри, живильні супи, котлети і різні закуски. Беріть на замітку нашу кулінарну добірку з десяти простих рецептів з покроковими фотографіями.
Суп із маша з куркою
Суп із маша з куркою – це смачне, поживне і корисне гаряче блюдо для вашого сімейного обіду. Якщо хочете урізноманітнити звичне домашнє меню, то вам обов’язково варто скористатися нашим перевіреним покроковим рецептом. Порадуйте себе і близьких!
Інгредієнти на
6 порц.
- Курка 400 гр. (на кістці)
- Маш ½ склянки
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи 1 ч. л.
Процес приготування:
- Маш попередньо вимочуємо у воді. Він не вимагає особливо тривалого вимочування, тому буде достатньо потримати продукт у воді півгодини.
- Очищаємо цибулю і дрібно розбираємо його.
- Морква ріжемо тонкою соломкою.
- Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут цибулю до легкого рум’янцю.
- Викладаємо до цибулі соломку моркви.
- Як тільки морква стане м’якше, доповнюємо вміст соломкою болгарського перцю.
- Викладаємо до овочів томатну пасту.
- Вливаємо трохи води, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин після кипіння.
- Відварюємо бульйон на курячому м’ясі з кісточкою. Готову курку виймаємо і остуджуємо, щоб нарізати шматочками. У бульйон опускаємо підготовлений маш.
- за 20 хвилин варіння маша, очищаємо картоплю і ріжемо кубиками.
- Викладаємо кубики в бульйон з махаємо.
- Варимо до напівготовності картоплі. На цьому моменті додаємо овочі, тушковані в томаті.
- Сюди ж відправляємо шматочки курячого м’яса. Доводимо вміст до кипіння.
- Після кипіння, додаємо сіль.
- Додаємо спеції для супу. Готуємо страву 10 хвилин і знімаємо з плити.
- Суп із маша з куркою готовий. Подавайте апетитне частування до столу!
