Суп із маша по-узбецьки з м’ясом
Суп із маша по-узбецьки з м’ясом порадує вас своїм яскравим смаком, неймовірною поживністю і гарним зовнішнім виглядом. Гаряче перше блюдо ідеально доповнить ваш обідній домашній стіл. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Маш – 250 гр.
- Яловичина – 0,7 кг
- Картопля – 0,5 кг
- Помідор – 250 гр.
- Селера – 2 стебла.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Кмин – 1 ч. л.
- Чебрець – 5 гілок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо та очищаємо овочі.
Крок 2. Кладемо яловичину в каструлю, заливаємо її водою і ставимо на плиту. Варимо годину після закипання.
Крок 3. Добре промиваємо маш в холодній воді.
Крок 4. Картоплю ріжемо невеликими кубиками.
Крок 5. У готовий яловичий бульйон опускаємо маш. Відварюємо протягом 20 хвилин.
Крок 6. Слідом відправляємо кубики картоплі. Солимо, перчимо і варимо ще 10 хвилин.
Крок 7. Моркву натираємо на крупній тертці.
Крок 8. Подрібнюємо цибулю.
Крок 9. Стебло селери ріжемо дрібними кубиками.
Крок 10. Подрібнюємо підготовлені помідори.
Крок 11. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Смажимо на ньому цибулю до м’якості.
Крок 12. Викладаємо до цибулі моркву. Перемішуємо і смажимо все разом.
Крок 13. Доповнюємо заготівлю селерою. Смажимо все разом ще 2-3 хвилини.
Крок 14. Приєднуємо подрібнені помідори. Смажимо дві хвилини.
Крок 15. Доповнюємо овочі кмином.
Крок 16. Гарненько все перемішуємо.
Крок 17. Відправляємо овочі в суп. Солимо, перчимо до смаку і варимо блюдо 5-7 хвилин.
Крок 18. Доповнюємо частування чебрецем і через пару хвилин вимикаємо вогонь.
Крок 19. Суп з маша по-узбецьки з м’ясом готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!