Суфле з курки – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Суфле з курки з кабачком

Суфле з курки з кабачком – це дуже соковите, ніжне і апетитне блюдо для вашого столу. Сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і дивуйте своїх рідних. Перед таким частуванням буде важко встояти!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,7 кг
  • Кабачок – 1,5 кг
  • Сир – 150 гр.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Вершки 10% – 0,5 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Окріп – 1 склянка
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Рослинне масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Очистити кабачки від шкірки і насіння.

Крок 2. Далі овочі нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Кладемо продукт в каструлю, солимо за смаком і заливаємо окропом. Тушкуємо до м’якості.

Крок 4. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Шматки курячого м’яса перемелюємо в блендері до отримання ніжної маси.

Крок 6. Перекладаємо м’ясну масу в глибоку миску.

Крок 7. Доповнюємо курячу заготівлю подрібненою петрушкою, сіллю і тертим сиром.

Крок 8. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо їх окремо один від одного. Білки перетворюємо в дуже пишну масу.

Крок 9. До курячого фаршу відправляємо віджаті від рідини тушковані кабачки, панірувальні сухарі, мускатний горіх, мелений перець, яєчні жовтки і вершки. Ретельно вимішуємо.

Крок 10. Обережно, при постійному помішуванні знизу вгору, бажано дерев’яною ложкою, вмішуємо збиті білки.

Крок 11. Готове тісто перелити у форму для випікання, змащену рослинним маслом. Готуємо страву 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 12. Суфле з курки з кабачком готово! Прикрашайте ароматним базиліком, ділите на порції і пригощайтеся.