Суфле з курки – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Суфле з курки з сиром в духовці

Суфле з курки з сиром в духовці виходить дуже ніжним, повітряним і апетитним. Готову страву порадує не тільки своїми смаковими якостями, але і корисними властивостями. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з докладним описом процесу та покроковими фото.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг
  • Молоко – 120 мл
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промиваємо під водою і відварюємо до готовності.

Крок 2. Підготуємо інші інгредієнти. Твердий сир пропускаємо через крупну тертку.

Крок 3. Шматочки відвареного філе кладемо в чашу блендера. Вливаємо в нього молоко і подрібнюємо.

Крок 4. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки відправляємо в блендер до курячої маси.

Крок 5. Знову все подрібнюємо і перекладаємо в глибоку миску.

Крок 6. Ніжну масу доповнюємо сіллю, чорним меленим перцем і тертим твердим сиром.

Крок 7. Ретельно все перемішуємо до отримання однорідної суміші.

Крок 8. Курячі окремо збиваємо білки до пишної піни.

Крок 9. Перекладаємо білкову масу до курячої. Акуратно перемішуємо лопаткою.

Крок 10. Перекладаємо заготовку у форму для випікання, змащену вершковим маслом.

Крок 11. Випікаємо заготівлю 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після обмазуємо поверхню сметаною.

Крок 12. Випікаємо 20 хвилин при такій же температурі.

Крок 13. Суфле з курки з сиром в духовці готово. Нарізайте порційно, прикрашайте за смаком і подавайте до столу. Приємного апетиту!