Гороховий суп без картоплі
Гороховий суп без картоплі – ситне блюдо, яке можна подати на перше. Він виходить дуже густим і наваристим. Варити бульйон можна на будь-якому вигляді м’яса. Сушений горох краще всього замочити заздалегідь, тоді приготування супу займе зовсім небагато часу.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Горох сушений колотий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста білий – 120 гр.
- Грудинка копчена – 50 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Морква – 100 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Гомілки курячі – 300 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Для початку підготуйте всі продукти за списком. Курячі гомілки повністю розморозьте і обмийте проточною водою.
Крок 2. Горох промийте проточною водою кілька разів і замочіть години на 3.
Крок 3. Після цього перекладіть трохи розм’яклий горох в каструлю. Варіть його на помірному вогні 40-60 хвилин. При необхідності в процесі доливайте воду. Горох повинен добре розвариться. Якщо хочете отримати суп густий консистенції, можна злегка потовкти його.
Крок 4. В окремій каструлі варити курячий бульйон. Гомілки варіть у літрі води з лавровим листом і горошинами перцю. У процесі варіння знімайте з поверхні піну. Бульйон буде готовий через 25-30 хвилин.
Крок 5. Після цього процідіть бульйон, а куряче м’ясо остудіть.
Крок 6. У каструлю з вареним горохом перелийте курячий бульйон, посоліть до смаку і варіть протягом 15 хвилин.
Крок 7. Очистіть цибулю і моркву. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці з великими отворами.
Крок 8. Копчену грудинку наріжте кубиками і трохи обсмажте на розігрітій сковороді.
Крок 9. Потім до грудинці додайте подрібнені овочі і смажте їх протягом 4-5 хвилин до м’якості.
Крок 10. Викладіть зажарку в суп, перемішайте і варіть 2-3 хвилини на помірному вогні.
Крок 11. В кінці додайте куряче м’ясо і можна розливати суп гороховий по тарілочках. Приємного апетиту!