Ситні салати – 10 смачних і простих рецептів на швидку руку з покроковими фото

Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком

Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком – це проста і дуже смачна закуска для домашнього або святкового меню. Таке частування вийде неймовірно поживним і апетитним. Приготуйте салат з допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Тунець консервований – 100 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
  • Цибуля зелена подрібнений – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібними кубиками ріжемо ріпчасту цибулю. Заливаємо продукт окропом на дві-три хвилини, після воду зливаємо. Ошпарений цибулю остуджуємо. Така процедура прибере зайву гіркоту.

Крок 2. Відварюємо, остуджуємо і очищаємо яйце, моркву і картоплю. Далі ці продукти натираємо на тертці. Маринований огірок ріжемо дрібними кубиками.

Крок 3. З консервованого тунця зливаємо рідину. Рибу добре розминаємо виделкою.

Крок 4. Починаємо збирати салат. На плоску тарілку кладемо формировочное кільце. Першим шаром викладаємо тертий картопля. Солимо його за смаком і обмазуємо майонезом.

Крок 5. Далі викладаємо шар з консервованого тунця.

Крок 6. Викладаємо цибулю і моркву, добре обмазуємо майонезом.

Крок 7. Наступний шар – кубики маринованого огірка. Знову додаємо майонез.

Крок 8. Викладаємо терту моркву, обмазуємо її майонезом.

Крок 9. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 10. Частування можна прикрасити зеленню і шматочками вареної моркви. Даємо страві трохи просочитися і знімаємо формировочное кільце.

Крок 11. Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком готовий. Можна подавати до столу!