Салат «Мімоза» з рибними консервами
Салат «Мімоза» з рибними консервами – це яскраве частування, яке точно різноманітить ваше меню. Така закуска вийде дуже соковитою і поживною. Встояти неможливо. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Риба консервована – 240 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сік лимонний – 1,5 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Очищаємо овочі і промиваємо. Моркву і курячі яйця відварюємо до готовності. Консервовану рибу виймаємо з банки, відокремивши її від рідини.
Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю, поливаємо його лимонним соком. Добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на 5 хвилин.
Крок 3. Починаємо збирати салат. Для цього на плоску тарілку кладемо формировочное кільце. Рівним шаром викладаємо сюди терту варену моркву. Солимо за смаком і обмазуємо майонезом.
Крок 4. Далі йде шар з маринованої цибулі.
Крок 5. Розминаємо консервовану рибу виделкою. Викладаємо інгредієнт рівним шаром на цибулю. Знову обмазуємо майонезом.
Крок 6. Відварені яйця ділимо на білки і жовтки. Білки натираємо на тертці і викладаємо з них наступний шар. Солимо, перчимо і промазуємо майонезом.
Крок 7. Посипаємо поверхню частування тертими жовтками. Далі заготівлю відправляємо в холодильник для кращого застигання.
Крок 8. Салат «Мімоза» з рибними консервами готовий. Прикрашаємо гілочкою свіжої зелені і подаємо до столу!