Ситні салати – 10 смачних і простих рецептів на швидку руку з покроковими фото

Салат «Мімоза» з рибними консервами

Салат «Мімоза» з рибними консервами – це яскраве частування, яке точно різноманітить ваше меню. Така закуска вийде дуже соковитою і поживною. Встояти неможливо. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Риба консервована – 240 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сік лимонний – 1,5 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Очищаємо овочі і промиваємо. Моркву і курячі яйця відварюємо до готовності. Консервовану рибу виймаємо з банки, відокремивши її від рідини.

Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю, поливаємо його лимонним соком. Добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на 5 хвилин.

Крок 3. Починаємо збирати салат. Для цього на плоску тарілку кладемо формировочное кільце. Рівним шаром викладаємо сюди терту варену моркву. Солимо за смаком і обмазуємо майонезом.

Крок 4. Далі йде шар з маринованої цибулі.

Крок 5. Розминаємо консервовану рибу виделкою. Викладаємо інгредієнт рівним шаром на цибулю. Знову обмазуємо майонезом.

Крок 6. Відварені яйця ділимо на білки і жовтки. Білки натираємо на тертці і викладаємо з них наступний шар. Солимо, перчимо і промазуємо майонезом.

Крок 7. Посипаємо поверхню частування тертими жовтками. Далі заготівлю відправляємо в холодильник для кращого застигання.

Крок 8. Салат «Мімоза» з рибними консервами готовий. Прикрашаємо гілочкою свіжої зелені і подаємо до столу!