Ситні салати – 10 смачних і простих рецептів на швидку руку з покроковими фото

Салат з яловичим язиком і огірками

Салат з яловичим язиком і огірками – це цікава кулінарна ідея для домашньої або святкової закуски. Таке блюдо порадує вас не тільки поживними властивостями, але і яскравим насиченим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і приступайте до приготування.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Язик яловичий – 300 гр.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий язик вимочуємо в холодній воді близько 30-40 хвилин. Після очищаємо його і відварюємо протягом 2-2,5 годин після кипіння. У воду можна додати сіль і спеції за смаком.

Крок 2. Відварний язик дістаємо з води, охолодити його і нарізаємо тонкою акуратною соломкою.

Крок 3. Промиваємо огірки і нарізаємо їх такий же соломкою, як і мова.

Крок 4. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.

Крок 5. Промиваємо і обсушуємо зелень. Після подрібнюємо ножем.

Крок 6. З’єднуємо яловичий язик, огірки, яйця і зелень. Солимо, перчимо продукти і поливаємо майонезом. Добре перемішуємо частування для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 7. Салат з яловичим язиком і огірками готовий. Розкладайте його по порційних тарілках, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!