Ситні салати – 10 смачних і простих рецептів на швидку руку з покроковими фото

Морський салат з креветками і кальмарами

Морський салат з креветками і кальмарами – це дуже неймовірно смачне, яскраве і привабливе частування для вашого сімейного або святкового столу. Закуска вийде дуже соковитою і поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені – 0,5 кг
  • Кальмар свіжоморожений – 300 гр.
  • Яйце перепелине/куряче – 10 шт./3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Огірок свіжий – 100 гр.
  • Листя салату – 200 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Вибираємо відповідні кальмари. Відразу їх не потрібно очищати, дочекаємося варіння.

Крок 3. Кип’ятимо воду з дрібкою солі в каструлі. Опускаємо сюди свіжоморожену тушку кальмара. Тримаємо її в окропі близько 10-12 секунд і відразу витягуємо. Заливаємо холодною водою.

Крок 4. Охолоджену тушку кальмара промиваємо і очищаємо від плівок.

Крок 5. Підготовлені кальмари нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 6. Відправляємо соломку кальмара в глибокий салатник, в якому буде зручно перемішувати частування.

Крок 7. Креветки опускаємо в киплячу воду на одну-дві хвилини, після остуджуємо їх, очищаємо і відправляємо в посуд з кальмарами.

Крок 8. Очищаємо цибулю. Ріжемо його тонкими півкільцями і відправляємо до морепродуктів.

Крок 9. Промиваємо салатні листочки, обсушуємо їх, розриваємо руками і кладемо в салат. Можна використовувати листочки салату айсберга. Вони відмінно поєднуються з морепродуктів і надають закусок помітний свіжий смак.

Крок 10. Очищаємо від шкірки огірок. Очищений інгредієнт ріжемо дрібними брусочками.

Крок 11. Подрібнюємо зелень і викладаємо її в заготовку. Кріп додасть страві неповторний аромат.

Крок 12. Відварюємо яйця перепелині, остуджуємо їх, очищаємо і ріжемо на половинки.

Крок 13. Половину яєць викладаємо в салатник. Інші залишаємо для прикраси.

Крок 14. Поливаємо заготівлю майонезом. За смаком вміст можна посолити і посипати чорним меленим перцем.

Крок 15. Гарненько все перемішуємо, щоб майонез однаково просочив всі складові салату.

Крок 16. Морський салат з креветками і кальмарами готовий. Викладаємо його на сервірувальну тарілку з цілими салатними листочками, доповнюємо рештою половинками перепелиних яєць. Приємного апетиту!