Морський салат з креветками і кальмарами
Морський салат з креветками і кальмарами – це дуже неймовірно смачне, яскраве і привабливе частування для вашого сімейного або святкового столу. Закуска вийде дуже соковитою і поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Креветки заморожені – 0,5 кг
- Кальмар свіжоморожений – 300 гр.
- Яйце перепелине/куряче – 10 шт./3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Огірок свіжий – 100 гр.
- Листя салату – 200 гр.
- Кріп – за смаком.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Вибираємо відповідні кальмари. Відразу їх не потрібно очищати, дочекаємося варіння.
Крок 3. Кип’ятимо воду з дрібкою солі в каструлі. Опускаємо сюди свіжоморожену тушку кальмара. Тримаємо її в окропі близько 10-12 секунд і відразу витягуємо. Заливаємо холодною водою.
Крок 4. Охолоджену тушку кальмара промиваємо і очищаємо від плівок.
Крок 5. Підготовлені кальмари нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 6. Відправляємо соломку кальмара в глибокий салатник, в якому буде зручно перемішувати частування.
Крок 7. Креветки опускаємо в киплячу воду на одну-дві хвилини, після остуджуємо їх, очищаємо і відправляємо в посуд з кальмарами.
Крок 8. Очищаємо цибулю. Ріжемо його тонкими півкільцями і відправляємо до морепродуктів.
Крок 9. Промиваємо салатні листочки, обсушуємо їх, розриваємо руками і кладемо в салат. Можна використовувати листочки салату айсберга. Вони відмінно поєднуються з морепродуктів і надають закусок помітний свіжий смак.
Крок 10. Очищаємо від шкірки огірок. Очищений інгредієнт ріжемо дрібними брусочками.
Крок 11. Подрібнюємо зелень і викладаємо її в заготовку. Кріп додасть страві неповторний аромат.
Крок 12. Відварюємо яйця перепелині, остуджуємо їх, очищаємо і ріжемо на половинки.
Крок 13. Половину яєць викладаємо в салатник. Інші залишаємо для прикраси.
Крок 14. Поливаємо заготівлю майонезом. За смаком вміст можна посолити і посипати чорним меленим перцем.
Крок 15. Гарненько все перемішуємо, щоб майонез однаково просочив всі складові салату.
Крок 16. Морський салат з креветками і кальмарами готовий. Викладаємо його на сервірувальну тарілку з цілими салатними листочками, доповнюємо рештою половинками перепелиних яєць. Приємного апетиту!