Товстолобик, запечений з овочами
Товстолобик, запечений з овочами, готується у фользі, завдяки чому всі компоненти стоять у власному соку і виходять неймовірно ніжними та смачними, так як просочуються на всі сто відсотків. Незважаючи на простоту приготування, страва відрізняється чудовими смаковими характеристиками.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Товстолобик – 600 гр.
- Картопля велика – 10 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Лист лавра – 4 шт.
- Томати консервовані – 5-6 шт.
- Сало/смалець – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену і потрошеную рибу позбавляємо від плавників, голови і хвоста. Розрізаємо тушку на порційні шматочки, обполіскуємо під струменем води і даємо час обсохнути. Нарізку підсолюємо і залишаємо для просочення на півгодини.
Крок 2. Паралельно чистимо і подрібнюємо овочі: картоплю нарізаємо на 4-6 частин, моркву – шматочками, а цибулю – пір’ям.
Крок 3. Овочі висипаємо в миску, приправляємо сіллю і перцем – ретельно перемішуємо.
Крок 4. На невеликий відрізок фольги (попередньо змащуємо салом або олією) викладаємо щедру жменю овочів, а також часточки консервованих томатів (без шкірки), зверху рибу і лист лавра.
Крок 5. Загортаємо кожну порцію так, щоб в процесі термічної обробки сік не витікав. Укладаємо напівфабрикати на деко і тушкуємо в духовій шафі при 180 градусах 40 хвилин.
Крок 6. Готову страву подаємо домочадцям з охолодженої сметаною. Приємного апетиту!