Товстолобик в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Товстолобик, запечений з овочами

Товстолобик, запечений з овочами, готується у фользі, завдяки чому всі компоненти стоять у власному соку і виходять неймовірно ніжними та смачними, так як просочуються на всі сто відсотків. Незважаючи на простоту приготування, страва відрізняється чудовими смаковими характеристиками.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Товстолобик – 600 гр.
  • Картопля велика – 10 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лист лавра – 4 шт.
  • Томати консервовані – 5-6 шт.
  • Сало/смалець – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену і потрошеную рибу позбавляємо від плавників, голови і хвоста. Розрізаємо тушку на порційні шматочки, обполіскуємо під струменем води і даємо час обсохнути. Нарізку підсолюємо і залишаємо для просочення на півгодини.

Крок 2. Паралельно чистимо і подрібнюємо овочі: картоплю нарізаємо на 4-6 частин, моркву – шматочками, а цибулю – пір’ям.

Крок 3. Овочі висипаємо в миску, приправляємо сіллю і перцем – ретельно перемішуємо.

Крок 4. На невеликий відрізок фольги (попередньо змащуємо салом або олією) викладаємо щедру жменю овочів, а також часточки консервованих томатів (без шкірки), зверху рибу і лист лавра.

Крок 5. Загортаємо кожну порцію так, щоб в процесі термічної обробки сік не витікав. Укладаємо напівфабрикати на деко і тушкуємо в духовій шафі при 180 градусах 40 хвилин.

Крок 6. Готову страву подаємо домочадцям з охолодженої сметаною. Приємного апетиту!