Тунець на сковороді – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тунець на сковороді – це дієтична страва, яка приведе в захват ваші смакові рецептори! Ця морська риба дивує своєю щільною текстурою і чіткими волокнами, які дуже нагадують червоне м’ясо, схожість у смаку теж присутня. При обсмажуванні можна самостійно регулювати прожарювання рибки, а також використовувати різні добавки по своєму смаку, наприклад: кунжут, соєвий соус або вершковий соус. Подавати таке блюдо можна як просто з овочевим салатом, так і з гарніром.

Стейк з тунця на сковороді

Стейк з тунця на сковороді – це високобілкове страва, яка стане для вас корисним і шалено смачним обідом або вечерею. Обсмаженого тунця рекомендується подавати до столу в поєднанні з салатами зі свіжих овочів і легкими гарнірами. Для готування підійде, як свіжий, так і розморожений продукт.

Інгредієнти

  • Стейк з тунця 2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Сіль 2 щіпки

Процес приготування:

  1. Перед початком готування виймаємо рибу з морозильної камери і даємо час відтанути при кімнатній температурі.
  2. Стейки солимо і поливаємо соком цитрусового фрукта.
  3. Тунця скроплюємо оливковою олією і залишаємо для просочення на 20-30 хвилин, протягом цього часу один раз перевертаємо.
  4. Сковорідку розжарюємо і викладаємо основний компонент, обсмажуємо за три хвилини з кожного боку.
  5. Підрум’янену рибу загорнути у фольгу на кілька хвилин.
  6. Страва готуємо та подаємо до столу.
  7. Смачного!

Як приготувати філе тунця на сковороді?

Як приготувати філе тунця на сковороді? У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як побалувати себе цієї корисної рибкою, яка має свій характерний смак, не схожий на що-небудь ще. Головне правило – не перетримати, бо тунець може втратити свою ніжну текстуру і соковитість.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе тунця – 160 гр.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо дістаємо тунця з морозильної камери і залишаємо на нижній полиці холодильника під харчовою плівкою на кілька годин.

Крок 2. Філе промаківающімі паперовими рушниками щоб позбутися від надлишків води.

Крок 3. Для маринаду в піалі об’єднуємо олію і соєвий соус.

Крок 4. Занурюємо рибу в соус і залишаємо для маринування на 10 хвилин. Довше витримувати тунця в даній суміші не рекомендується.

Крок 5. На суху розігріту сковорідку викладаємо стейки, нагрів — середній.

Крок 6. Смажимо рибу протягом двох хвилин, потім перевертаємо і обсмажуємо ще 70-80 секунд.

Крок 7. Доповнюємо апетитні шматки тунця зеленню і овочами – дегустуємо. Приємного апетиту!

Смажений тунець на сковороді гриль

Смажений тунець на сковороді гриль – це легке страва, яка готується за лічені хвилини, а своїми смаковими характеристиками буквально закохує. Приготувавши рибку лише одного таким способом, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, а все завдяки свіжого кропу і лимону.

Час готування – 13 хв.

Час приготування – 3 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Тунець (філе) – 200 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти за списком: у разі, якщо тунець у вас цілісним шматком, то розрізаємо його на стейки товщиною близько трьох сантиметрів. Лимон і зелень промиваємо й обсушуємо.

Крок 2. У тарілку наливаємо олію, соєвий соус і лимонний сік, додаємо трохи меленого перцю і гарненько перемішуємо.

Крок 3. Рибу занурюємо в пікантну суміш.

Крок 4. Шматочки перевертаємо і залишаємо при кімнатній температурі не більше ніж на десять хвилин.

Крок 5. Просочене добавками м’ясо викладаємо на розігріту сковороду гриль.

Крок 6. Через дві хвилини стейки перевертаємо і витримуємо на вогні ще 1-1,5 хвилини. Як тільки стане помітно, що всередині шматка риби залишилася тонка смужка рожевого кольору – вимикаємо нагрівання.

Крок 7. Тунець викладаємо на сервірувальне блюдо і декоруємо часточками лимона і гілочками свіжого кропу – насолоджуємося. Приємного апетиту!

Тунець в соєвому соусі з кунжутом на сковороді

Тунець в соєвому соусі з кунжутом на сковороді – це ресторанну страву, яка запросто можна приготувати на власній кухні, не маючи під рукою ніякого спеціального устаткування. Стейк в кунжутною паніровці припаде до смаку всім любителям азіатської кухні – гарантуємо!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Тунець – 500 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Оцет рисовий – 3 ст. л.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Кунжут білий – 4 ст. л.
  • Кунжут чорний – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену рибу ретельно промиваємо під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками. Нарізаємо порційними шматками товщиною близько 2,5-3 сантиметрів.

Крок 2. Маринуємо рибу протягом півгодини в суміші, що складається з рисового оцту, столової ложки кунжутної олії, соєвого соусу і оцту.

Крок 3. Через 30 хвилин шматки обсушуємо і обвалюють у двох видах кунжутного насіння.

Крок 4. На сковороді розігріваємо і кунжутне масло: смажимо тунця по 2 хвилини з двох сторін.

Крок 5. Ароматну рибу кладемо на тарілки і нарізаємо скибочками – приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Тунець на сковороді у вершковому соусі

Тунець на сковороді у вершковому соусі – це вишукана страва, яке підкорить вас не тільки своїм ефектним зовнішнім виглядом, але і своїм неймовірним смаком і ароматом. Для насиченості соусу рекомендуємо розбавити його невеликою кількістю каперсів і лимонним соком – пальчики оближеш!

Час готування – 7 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Тунець – 150 гр.
  • Масло оливкова – 10 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Каперси – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підталу рибу обполіскуємо водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Скроплюємо маслом і присипаємо меленим перцем.

Крок 3. Розігріваємо сковорідку і промазуємо тонким шаром оливкової олії, кладемо тунця.

Крок 4. Обсмажуємо протягом 60 секунд і перевертаємо.

Крок 5. Аналогічно поступаємо з другою стороною. Бока смажимо не довше, ніж за 30 секунд.

Крок 6. Для соусу в окремій жароміцної посуді розтоплюємо шматочок вершкового масла, підливаємо кислий сік.

Крок 7. Слідом висипаємо каперси, гарненько перемішуємо і через хвилину, знімаємо з конфорки.

Крок 8. Стейки красиво нарізаємо і щедро поливаємо соусом. Готуйте і отримуйте задоволення!

Тунець в клярі

Тунець в клярі – це відмінний варіант вечері, який з легкістю різноманітить ваш звичний раціон! Так як тунець практично не містить жирів, його м’ясо досить сухувато і щоб додати соковитості, спробуйте обваляти шматочки в самому звичайному клярі і результат перевершить всі очікування!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе тунця – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Лимон – 1 зубчик.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Молоко – 40 мл
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У посуді з високими бортиками змішуємо борошно, сіль і яйце.

Крок 2. Підливаємо 40 мілілітрів молока і заважаємо віником до однорідної консистенції.

Крок 3. Рибу розрізаємо на тонкі скибочки і приправляємо сіллю, улюбленими спеціями і соком лимона (за бажанням залишаємо для просочення на 20-25 хвилин).

Крок 4. Слайсы тунця занурюємо в борошняній кляр.

Крок 5. У сковорідці прогріваємо масло і викладаємо рибу, обсмажуємо на мінімальному полум’я.

Крок 6. Витримуємо на вогні 3-4 хвилини, перевертаємо і тушкуємо під кришкою ще близько 3 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо свіжим салатом і трапезуєм. Приємного апетиту!

Тунець в сметанному соусі

Тунець в сметанному соусі з грибами – це ніжне і вишукане блюдо, яке приведе в захват не тільки ваших домочадців, але й гостей. Риба прекрасно просочується такими добавками, як оливкова олія, часник, цибулю і лавровий лист. Смачно настільки, що заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе тунця – 450 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на стіл всі необхідні продукти.

Крок 2. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями, гриби ріжемо на 4-6 частин залежно від розміру.

Крок 3. Пасеруємо На оливковій олії гриби з цибулею близько 3-4 хвилин.

Крок 4. Вміст сковороди доповнюємо рубаною зеленню і сметаною – заважаємо і через 2 хвилини вимикаємо нагрівання.

Крок 5. Рибу попередньо розморожуємо і обполіскуємо водою, даємо час обсохнути.

Крок 6. Тунця викладаємо в жароміцну форму і зверху покриваємо ароматним соусом – закриваємо листом фольги.

Крок 7. Запікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах. У разі, якщо духова шафа несправний, робимо все те ж саме у товстостінній сковороді на повільному вогні до повної готовності риби (необхідно готувати під кришкою). Приємного апетиту!

Тунець в лимонному соку на сковороді

Тунець в лимонному соку на сковороді – це буйство смаків і ароматів, зібраних в одному страву. Так як філе тунця відрізняється своєю щільністю, сік цитрусового фрукта його злегка розм’якшує і насичує, за рахунок чого, стейк виходить неймовірно ніжним і тане в роті.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Тунець – 250 гр.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тунця обполіскуємо водою і обсушуємо будь-яким зручним для вас способом.

Крок 2. Присмачую рибу оцтом.

Крок 3. Рівномірно поливаємо соком цитрусового фрукта.

Крок 4. Старанно натираємо сіллю і забуваємо про стейк на 15 хвилин.

Крок 5. Перед термічною обробкою серветкою видаляємо зайву маринад, скроплюємо маслом з усіх боків.

Крок 6. Кладемо філе на розпечену сковороду і смажимо по 2 хвилини з обох сторін на помірному полум’я. Після нагрівання зменшуємо і витримуємо тунця на вогні ще близько 4 хвилин.

Крок 7. До столу подаємо в теплому вигляді, поєднуючи з лимоном і зеленню. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!