Як зварити біле кіноа, щоб не горчило
Гіркоту кіноа будь-якого кольору надають особливі речовини (сапоніни), які містяться тільки в оболонці крупи, очищене кіноа чи ні, зазначено на упаковці, тому для варіння білого кіноа, щоб не горчило, його краще промити. Неочищена біле кіноа потрібно заздалегідь замочити на 2-3 години в холодній воді. У цьому рецепті готуємо біле кіноа з обсмаженням блюдо, що зробить більш смачним.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кіноа біле – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта, простий набір інгредієнтів для страви.
Крок 2. Заздалегідь замочене кіноа перекладіть на сито, добре промийте під проточною водою і залиште ненадовго, щоб вся рідина стекла.
Крок 3. У каструлі з товстим дном розігрійте 3 столові ложки рослинної олії, пересипте в нього кіноа і на середньому вогні при постійному помішуванні протягом 5 хвилин, не більше, крупу обсмажте.
Крок 4. Потім обсмажене кіноа залийте двома склянками холодної води, перемішайте і доведіть до кипіння.
Крок 5. Варіть кіноа, закривши каструлю кришкою на мінімальному вогні протягом 15-20 хвилин. За цей час кіноа змінить свій колір і зерна будуть більш прозорими.
Крок 6. Через 20 хвилин варіння в каструлю залишиться трохи води. Додайте до кіноа сіль, перемішайте і варіть під кришкою ще 5 хвилин.
Крок 7. Зварене кіноа спробуйте на готовність і смак, і, якщо крупа залишилася вологою, потримайте на вогні без кришки, щоб залишки рідини выпарились. Потім кіноа зніміть з плити, перемішайте виделкою і залиште на 10 хвилин для настоювання під кришкою.
Крок 8. Приготоване біле кіноа розкладіть по тарілках і подати на гарнір до будь-якої страви, доповнивши соусом і овочами. Приємного апетиту!