Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Як зварити біле кіноа, щоб не горчило

Гіркоту кіноа будь-якого кольору надають особливі речовини (сапоніни), які містяться тільки в оболонці крупи, очищене кіноа чи ні, зазначено на упаковці, тому для варіння білого кіноа, щоб не горчило, його краще промити. Неочищена біле кіноа потрібно заздалегідь замочити на 2-3 години в холодній воді. У цьому рецепті готуємо біле кіноа з обсмаженням блюдо, що зробить більш смачним.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кіноа біле – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта, простий набір інгредієнтів для страви.

Крок 2. Заздалегідь замочене кіноа перекладіть на сито, добре промийте під проточною водою і залиште ненадовго, щоб вся рідина стекла.

Крок 3. У каструлі з товстим дном розігрійте 3 столові ложки рослинної олії, пересипте в нього кіноа і на середньому вогні при постійному помішуванні протягом 5 хвилин, не більше, крупу обсмажте.

Крок 4. Потім обсмажене кіноа залийте двома склянками холодної води, перемішайте і доведіть до кипіння.

Крок 5. Варіть кіноа, закривши каструлю кришкою на мінімальному вогні протягом 15-20 хвилин. За цей час кіноа змінить свій колір і зерна будуть більш прозорими.

Крок 6. Через 20 хвилин варіння в каструлю залишиться трохи води. Додайте до кіноа сіль, перемішайте і варіть під кришкою ще 5 хвилин.

Крок 7. Зварене кіноа спробуйте на готовність і смак, і, якщо крупа залишилася вологою, потримайте на вогні без кришки, щоб залишки рідини выпарились. Потім кіноа зніміть з плити, перемішайте виделкою і залиште на 10 хвилин для настоювання під кришкою.

Крок 8. Приготоване біле кіноа розкладіть по тарілках і подати на гарнір до будь-якої страви, доповнивши соусом і овочами. Приємного апетиту!