Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Солодка каша з кіноа з бананом

Солодка каша з кіноа з бананом, а ці два інгредієнти прекрасно поєднуються, буде у вас варіантом поживного, корисного сніданку для дитячого чи дієтичного харчування. Каша вариться на молоці і в цьому рецепті беремо кокосове, але можна і на звичайному. Банани трохи обсмажуються з додаванням соку лимона, цукру і прянощів.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Кіноа біле – 70 гр.
  • Кокосове молоко – 1.5 склянки
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор – 1-2 ст. л
  • Маргарин – 15 гр.
  • Кориця – 1 щіпка.
  • Сік лимона – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряти, згідно з рецептом, всі інгредієнти для каші. Добре промити проточною водою кіноа.

Крок 2. Молоко налити в каструлю для варіння каш і довести до кипіння на невеликому вогні.

Крок 3. У кипляче молоко пересипати промите кіноа, ще раз довести до кипіння і поварити кашу на невеликому вогні протягом 20 хвилин, трохи прикривши каструлю кришкою.

Крок 4. Поки каша вариться, очистити банан і нарізати скибочками будь-якої форми. У сковорідці розтопити маргарин, додати до нього сік лимона з цукром і перемішати.

Крок 5. Потім на маргарині і на невеликому вогні обсмажити нарізку банана з обох сторін. Посипати банан корицею.

Крок 6. Приготовану солодку кашу з кіноа зняти з плити, потримати 10 хвилин під кришкою, перемішати, перекласти в тарілку, зверху покласти обсмажені банани і відразу подати на сніданок. Приємного апетиту!