Як зварити чорне кіноа — пропорції води і крупи
Чорне кіноа більш корисне і поживне в порівнянні з білим і червоним, смак її більш насичений, консистенція більш ніжна, але воно вимагає для варіння більше часу і певну пропорцію з водою. У цьому рецепті готуємо чорне кіноа в каструлі на плиті.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Кіноа чорне – 170 гр. (1 чашка).
- Вода – 410 мл (1 і ¾ чашки).
- Сіль – 1/2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Чорне кіноа пересипати на густе сито, протягом 20 секунд промити проточною холодною водою і залишити на пару хвилин для стікання рідини.
Крок 2. Пересипати промите кіноа в каструлю для варіння каші, залити розрахованою кількістю холодної води, додати пів чайної ложки солі і перемішати.
Крок 3. На великому вогні довести кіноа до кипіння.
Крок 4. Потім каструлю закрити кришкою і варити чорне кіноа протягом 20 хвилин на мінімальному вогні.
Крок 5. Вогонь вимкнути. Зварене кіноа перекласти знову на те ж густе сито, щоб стекли залишки рідини, що крупу зробить розсипчастою і липким.
Крок 6. Потім кіноа назад перекласти в каструлю, закрити кришкою і залишити ще на 15 хвилин.
Крок 7. Після закінчення цього часу приготоване чорне кіноа виделкою акуратно перемішати, заправити будь-яким соусом і подати на стіл. Приємного апетиту!