Кіноа з горіхами на сніданок
Кіноа з горіхами на сніданок буде більш корисне і поживне блюдо, особливо для любителів ПП. Горіхи беруться будь-які додаються до звареному кіноа. Це блюдо майже завжди доповнюється свіжими фруктами, ягодами або сухофруктами. У цьому рецепті готуємо кіноа для сніданку з волоськими горіхами, фундуком і невеликою кількістю кураги з чорносливом та ізюмом. Молоко не додаємо.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Кіноа біле – 85 гр.
- Волоські горіхи – 2 шт.
- Фундук – 6 шт.
- Чорнослив без кісточок – 2 шт.
- Курага – 2 шт.
- Родзинки білий – 1 ст. л.
- Кориця – за смаком.
- Мед – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Кіноа, перед початком готування, ретельно промийте холодною проточною водою.
Крок 2. Пересипте кіноа в каструлю для варіння каш, залийте киплячою водою в пропорції 1:2, перемішайте, доведіть до кипіння і поваріть протягом 20 хвилин на невеликому вогні під прикритою кришкою.
Крок 3. Потім вимкніть вогонь і залиште кіноа на 10 хвилин для настоювання. За цей час кіноа повністю вбере всю рідину і вийде розсипчасте.
Крок 4. Горіхи дрібно нарубаєте ножем. Сухофрукти промийте, обсушіть серветкою і наріжте невеликими шматочками.
Крок 5. Зварене кіноа розкладіть по порційних тарілках. Полити рідким медом з оливковою олією і посипте меленою корицею.
Крок 6. Поверх кіноа розкладіть нарізку сухофруктів з подрібненими горіхами. Приготоване кіноа з горіхами відразу і гаряче подайте до сніданку. Приємного апетиту!