Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Кіноа з горіхами на сніданок

Кіноа з горіхами на сніданок буде більш корисне і поживне блюдо, особливо для любителів ПП. Горіхи беруться будь-які додаються до звареному кіноа. Це блюдо майже завжди доповнюється свіжими фруктами, ягодами або сухофруктами. У цьому рецепті готуємо кіноа для сніданку з волоськими горіхами, фундуком і невеликою кількістю кураги з чорносливом та ізюмом. Молоко не додаємо.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Кіноа біле – 85 гр.
  • Волоські горіхи – 2 шт.
  • Фундук – 6 шт.
  • Чорнослив без кісточок – 2 шт.
  • Курага – 2 шт.
  • Родзинки білий – 1 ст. л.
  • Кориця – за смаком.
  • Мед – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кіноа, перед початком готування, ретельно промийте холодною проточною водою.

Крок 2. Пересипте кіноа в каструлю для варіння каш, залийте киплячою водою в пропорції 1:2, перемішайте, доведіть до кипіння і поваріть протягом 20 хвилин на невеликому вогні під прикритою кришкою.

Крок 3. Потім вимкніть вогонь і залиште кіноа на 10 хвилин для настоювання. За цей час кіноа повністю вбере всю рідину і вийде розсипчасте.

Крок 4. Горіхи дрібно нарубаєте ножем. Сухофрукти промийте, обсушіть серветкою і наріжте невеликими шматочками.

Крок 5. Зварене кіноа розкладіть по порційних тарілках. Полити рідким медом з оливковою олією і посипте меленою корицею.

Крок 6. Поверх кіноа розкладіть нарізку сухофруктів з подрібненими горіхами. Приготоване кіноа з горіхами відразу і гаряче подайте до сніданку. Приємного апетиту!