Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Каша з кіноа з гарбузом

Каша з кіноа з гарбузом буде більш корисним і смачним блюдом. Її можна просто зварити, як з пшоном, додати обсмажені овочі і буде подібно теплого салату, а можна і трохи по-іншому. У цьому рецепті варимо кіноа з подрібненої гарбузом і запікаємо в духовці, доповнивши яйцем, сметаною і маслом.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кіноа – 4 ст. л.
  • Гарбуз терта – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кіноа добре промити холодною водою відповідно до інструкції на упаковці, відварити до готовності.

Крок 2. Очищену м’якоть гарбуза подрібнити на крупній тертці, стакан овоча додати до отваренному кіноа і перемішати. Духовку включити на 190°С.

Крок 3. Потім до кіноа з гарбузом розбити два яйця, додати дві ложки сметани, сіль з чорним перцем і ще раз перемішати.

Крок 4. Вершкове масло нарізати невеликими шматочками, перекласти в кашу і ще раз перемішати.

Крок 5. Потім кашу перекласти в дві силіконові формочки і зверху покласти по скибочці гарбуза.

Крок 6. Запекти кашу в духовці протягом 20 хвилин. Приготовлену кашу з кіноа з гарбузом доповнити нарізкою зелені і подати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!