Каша з кіноа з гарбузом
Каша з кіноа з гарбузом буде більш корисним і смачним блюдом. Її можна просто зварити, як з пшоном, додати обсмажені овочі і буде подібно теплого салату, а можна і трохи по-іншому. У цьому рецепті варимо кіноа з подрібненої гарбузом і запікаємо в духовці, доповнивши яйцем, сметаною і маслом.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кіноа – 4 ст. л.
- Гарбуз терта – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Кіноа добре промити холодною водою відповідно до інструкції на упаковці, відварити до готовності.
Крок 2. Очищену м’якоть гарбуза подрібнити на крупній тертці, стакан овоча додати до отваренному кіноа і перемішати. Духовку включити на 190°С.
Крок 3. Потім до кіноа з гарбузом розбити два яйця, додати дві ложки сметани, сіль з чорним перцем і ще раз перемішати.
Крок 4. Вершкове масло нарізати невеликими шматочками, перекласти в кашу і ще раз перемішати.
Крок 5. Потім кашу перекласти в дві силіконові формочки і зверху покласти по скибочці гарбуза.
Крок 6. Запекти кашу в духовці протягом 20 хвилин. Приготовлену кашу з кіноа з гарбузом доповнити нарізкою зелені і подати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!