Кіноа з овочами
Кіноа, за рахунок високого вмісту білка і корисних речовин, зараховується до сучасних суперфудам, а в поєднанні з будь-яким набором овочів, буде у вас відмінним самостійним блюдом для правильного харчування. З овочами добре поєднується кіноа будь-якого кольору. У цьому рецепті беремо біле кіноа і доповнюємо обсмаженими баклажанами, цибулею, часником і помідором.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Кіноа біле – 300 гр.
- Вода – 2 склянки
- Баклажани – 3 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зубки.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Базилік сушений – ¼ ч. л.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.
Крок 2. На густому ситі промити під холодною проточною водою біле кіноа.
Крок 3. У каструлі закип’ятити 2 склянки чистої води, пересипати промите кіноа, довести до кипіння і поварити на невеликому вогні під кришкою протягом 15 хвилин. Вогонь вимкнути і залишити кіноа на 10 хвилин для настоювання, не прибираючи кришку.
Крок 4. Баклажани промити, нарізати невеликими кубиками, посолити і через 15 хвилин промити під проточною водою.
Крок 5. Очищену цибулину нарізати маленькими кубиками, а помідори нарізати середніми кубиками.
Крок 6. Очистити зубки часнику і дрібно нарубати ножем.
Крок 7. В одній сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити на ньому до легкого рум’яного кольору нарізку цибулі, додати нарізку помідор і тушкувати під кришкою на невеликому вогні протягом 5 хвилин.
Крок 8. В інший і глибокій сковороді обсмажити до напівготовності нарізку баклажанів.
Крок 9. Потім до них перекласти тушковані помідори, додати подрібнений часник з сіллю і прянощами, перемішати і тушкувати під кришкою ще 7 хвилин.
Крок 10. Поверх овочів викласти зварене кіноа. Приготоване кіноа з овочами, не перемішуючи відразу подати на стіл. Приємного апетиту!