Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Кіноа з овочами

Кіноа, за рахунок високого вмісту білка і корисних речовин, зараховується до сучасних суперфудам, а в поєднанні з будь-яким набором овочів, буде у вас відмінним самостійним блюдом для правильного харчування. З овочами добре поєднується кіноа будь-якого кольору. У цьому рецепті беремо біле кіноа і доповнюємо обсмаженими баклажанами, цибулею, часником і помідором.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Кіноа біле – 300 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Баклажани – 3 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Базилік сушений – ¼ ч. л.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

Крок 2. На густому ситі промити під холодною проточною водою біле кіноа.

Крок 3. У каструлі закип’ятити 2 склянки чистої води, пересипати промите кіноа, довести до кипіння і поварити на невеликому вогні під кришкою протягом 15 хвилин. Вогонь вимкнути і залишити кіноа на 10 хвилин для настоювання, не прибираючи кришку.

Крок 4. Баклажани промити, нарізати невеликими кубиками, посолити і через 15 хвилин промити під проточною водою.

Крок 5. Очищену цибулину нарізати маленькими кубиками, а помідори нарізати середніми кубиками.

Крок 6. Очистити зубки часнику і дрібно нарубати ножем.

Крок 7. В одній сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити на ньому до легкого рум’яного кольору нарізку цибулі, додати нарізку помідор і тушкувати під кришкою на невеликому вогні протягом 5 хвилин.

Крок 8. В інший і глибокій сковороді обсмажити до напівготовності нарізку баклажанів.

Крок 9. Потім до них перекласти тушковані помідори, додати подрібнений часник з сіллю і прянощами, перемішати і тушкувати під кришкою ще 7 хвилин.

Крок 10. Поверх овочів викласти зварене кіноа. Приготоване кіноа з овочами, не перемішуючи відразу подати на стіл. Приємного апетиту!