Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Кіноа з куркою і овочами

Кіноа з куркою і овочами готують, як просте, ситне і низькокалорійне блюдо. Можна зварити кіноа, приготувати курку і подати всі разом, але в цьому рецепті готуємо трохи по-іншому, подібно до плову. Куряче м’ясо обсмажимо з набором овочів (цибуля, морква, помідор і солодкий перець), додамо до них кіноа і згасимо в одному посуді.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Кіноа біле – 100 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Помідори – 160 гр.
  • Болгарський перець – 180 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Італійські трави – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – 3 щіпки.
  • Окріп – 200 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти для страви відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта. Очистіть і промийте овочі.

Крок 2. Кіноа добре промийте під проточною водою, і, якщо сумніваєтеся в наявності гіркоти, то заздалегідь замочіть на 2 години в холодній воді.

Крок 3. Куряче філе або будь-яку частину курки промийте, просушіть серветкою, наріжте невеликими шматочками і обсмажте на розігрітому рослинному маслі до зміни його кольору на білий. Для смаження відразу беріть глибоку сковороду, адже в ній буде готуватися основне блюдо.

Крок 4. Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями. Моркву подрібнити на крупній тертці. Ці овочі перекладіть до смаженій філе і на невеликому вогні варіть 5-8 хвилин.

Крок 5. Перець і помідори наріжте невеликими кубиками і у помідора видаліть рідку м’якоть з насінням. Нарізку цих овочів перекладіть на сковороду і так само на невеликому вогні варіть ще 5-8 хвилин.

Крок 6. Потім поверх овочів з філе рівномірно розкладіть промите кіноа, налийте 200 мл окропу, насипте сіль із приправами, перемішайте і готуйте все під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 20 хвилин від початку кипіння.

Крок 7. По закінченні цього часу все акуратно перемішайте, зніміть пробу і відкоригуйте смак.

Крок 8. Приготоване кіноа з куркою і овочами розкладіть по порційних тарілках, доповніть нарізкою свіжої зелені і подайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!