Кіноа з куркою і овочами
Кіноа з куркою і овочами готують, як просте, ситне і низькокалорійне блюдо. Можна зварити кіноа, приготувати курку і подати всі разом, але в цьому рецепті готуємо трохи по-іншому, подібно до плову. Куряче м’ясо обсмажимо з набором овочів (цибуля, морква, помідор і солодкий перець), додамо до них кіноа і згасимо в одному посуді.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Кіноа біле – 100 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Помідори – 160 гр.
- Болгарський перець – 180 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Італійські трави – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – 3 щіпки.
- Окріп – 200 мл
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Всі інгредієнти для страви відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта. Очистіть і промийте овочі.
Крок 2. Кіноа добре промийте під проточною водою, і, якщо сумніваєтеся в наявності гіркоти, то заздалегідь замочіть на 2 години в холодній воді.
Крок 3. Куряче філе або будь-яку частину курки промийте, просушіть серветкою, наріжте невеликими шматочками і обсмажте на розігрітому рослинному маслі до зміни його кольору на білий. Для смаження відразу беріть глибоку сковороду, адже в ній буде готуватися основне блюдо.
Крок 4. Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями. Моркву подрібнити на крупній тертці. Ці овочі перекладіть до смаженій філе і на невеликому вогні варіть 5-8 хвилин.
Крок 5. Перець і помідори наріжте невеликими кубиками і у помідора видаліть рідку м’якоть з насінням. Нарізку цих овочів перекладіть на сковороду і так само на невеликому вогні варіть ще 5-8 хвилин.
Крок 6. Потім поверх овочів з філе рівномірно розкладіть промите кіноа, налийте 200 мл окропу, насипте сіль із приправами, перемішайте і готуйте все під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 20 хвилин від початку кипіння.
Крок 7. По закінченні цього часу все акуратно перемішайте, зніміть пробу і відкоригуйте смак.
Крок 8. Приготоване кіноа з куркою і овочами розкладіть по порційних тарілках, доповніть нарізкою свіжої зелені і подайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!