Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Молочна каша з кіноа

Молочну кашу з кіноа відрізняє приємний смак з горіховими нотками, ситність за рахунок великої кількості білка і повна відсутність глютену. Така каша відмінно підходить для сніданку, особливо дітям. За бажанням, смак каші доповнюють медом, горіхами або сухофруктами. У цьому рецепті для молочної каші беремо біле кіноа, варимо на молоці і стандартної пропорції 1:2.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Кіноа – 165 гр.
  • Молоко – 330 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом відміряти молоко і крупу, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. Кіноа ретельно промити, міняючи воду кілька разів.

Крок 3. У спеціальній для варіння каш каструлі закип’ятити молоко і пересипати в нього промите кіноа. Після початку кипіння каші вогонь зробити мінімальним і томити кіноа під прикритою кришкою протягом 15 хвилин. Крупу можна пару раз перемішати.

Крок 4. Потім каструлю з кіноа зняти з плити і залишити, не знімаючи кришку на 10 хвилин для настоювання.

Крок 5. Приготовану молочну кашу з кіноа розкласти по порційних тарілках, доповнити будь топпінгом і сервірувати до сніданку в теплому вигляді. Приємного апетиту!