Молочна каша з кіноа
Молочну кашу з кіноа відрізняє приємний смак з горіховими нотками, ситність за рахунок великої кількості білка і повна відсутність глютену. Така каша відмінно підходить для сніданку, особливо дітям. За бажанням, смак каші доповнюють медом, горіхами або сухофруктами. У цьому рецепті для молочної каші беремо біле кіноа, варимо на молоці і стандартної пропорції 1:2.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Кіноа – 165 гр.
- Молоко – 330 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом відміряти молоко і крупу, згідно пропорції рецепта.
Крок 2. Кіноа ретельно промити, міняючи воду кілька разів.
Крок 3. У спеціальній для варіння каш каструлі закип’ятити молоко і пересипати в нього промите кіноа. Після початку кипіння каші вогонь зробити мінімальним і томити кіноа під прикритою кришкою протягом 15 хвилин. Крупу можна пару раз перемішати.
Крок 4. Потім каструлю з кіноа зняти з плити і залишити, не знімаючи кришку на 10 хвилин для настоювання.
Крок 5. Приготовану молочну кашу з кіноа розкласти по порційних тарілках, доповнити будь топпінгом і сервірувати до сніданку в теплому вигляді. Приємного апетиту!