Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Каша з кіноа на кокосовому молоці

Каша з кіноа на кокосовому молоці буде у вас варіантом ситного, корисного і смачного сніданку, а особливо для пісного столу. Готується каша просто і швидко. Кокосове молоко вибирається не дуже жирне (приблизно 17-20%) і змішується з водою. Доречно додаток такої каші фруктами, медом і горіхами. У цьому рецепті кашу варимо з білого кіноа і подаємо з горіхами.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Кіноа біле – 30 гр.
  • Кокосове молоко – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Мед – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кешью – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для каші відміряти, згідно пропорції рецепту і потрібного вам кількості порцій.

Крок 2. Кіноа добре промити під холодною проточною водою. У каструлі для варіння каші закип’ятити 100 мл чистої води, пересипати промите кіноа і поварити на невеликому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.

Крок 3. У кашу насипати цукор і трохи солі.

Крок 4. Потім добре перемішати і поварити ще пару хвилин.

Крок 5. У зварену кашу з кіноа налити кокосове молоко, ще раз перемішати, зняти з плити і дати трохи настоятися під прикритою кришкою.

Крок 6. Потім до каші покласти трохи меду, ще раз перемішати і зняти пробу.

Крок 7. Приготовлену кашу з кіноа на кокосовому молоці перекласти в тарілку, доповнити кешью і гарячої подати на сніданок. Приємного апетиту!