Малосольна кета з лимоном
Малосольна кета з лимоном виходить мега апетитною з яскравим смаком. Це максимально простий та легкий у виконанні рецепт сподобається багатьом. Від найніжнішої рибки можна втратити свідомість. Апетитну кету їдять з картоплею або використовують для приготування смачних закусок.
Час готування – 24 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Кета – 2 кг
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кріп – 3 гілочки.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові згідно зі списком, зазначеним вище. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками.
Крок 2. Солити рибу можна двома способами – цілою тушкою або стейками. Вибирайте зручний для вас спосіб. У невеликій мисці з’єднайте цукровий пісок, сіль і чорний перець. Рибу щедро обваляйте в спеціях з усіх боків і всередині. Складіть в металеву ємність.
Крок 3. Кріп промийте і просушіть. Укладіть всередину рибини. Лимон сполосніть і наріжте тонкими скибочками. Скибочки покладіть усередину. А зверху полийте соком, видавленим із залишків лимона.
Крок 4. Закрийте кришкою і приберіть в холод на 1-2 доби, в залежності від того, який хочете отримати результат. Через дві доби вся сіль розтане і забере вологу. Риба стане щільною і дуже смачною. Апетитну кету поріжте на стейки.
Крок 5. Полийте лимонним соком за бажанням.
Крок 6. Вживайте рибу за призначенням. Насолоджуйтеся ніжною закускою! Приємного апетиту!