Як засолити кету в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Малосольна кета з лимоном

Малосольна кета з лимоном виходить мега апетитною з яскравим смаком. Це максимально простий та легкий у виконанні рецепт сподобається багатьом. Від найніжнішої рибки можна втратити свідомість. Апетитну кету їдять з картоплею або використовують для приготування смачних закусок.

Час готування – 24 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кета – 2 кг
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові згідно зі списком, зазначеним вище. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками.

Крок 2. Солити рибу можна двома способами – цілою тушкою або стейками. Вибирайте зручний для вас спосіб. У невеликій мисці з’єднайте цукровий пісок, сіль і чорний перець. Рибу щедро обваляйте в спеціях з усіх боків і всередині. Складіть в металеву ємність.

Крок 3. Кріп промийте і просушіть. Укладіть всередину рибини. Лимон сполосніть і наріжте тонкими скибочками. Скибочки покладіть усередину. А зверху полийте соком, видавленим із залишків лимона.

Крок 4. Закрийте кришкою і приберіть в холод на 1-2 доби, в залежності від того, який хочете отримати результат. Через дві доби вся сіль розтане і забере вологу. Риба стане щільною і дуже смачною. Апетитну кету поріжте на стейки.

Крок 5. Полийте лимонним соком за бажанням.

Крок 6. Вживайте рибу за призначенням. Насолоджуйтеся ніжною закускою! Приємного апетиту!