Японський омлет – це оригінальне блюдо, яке припаде до смаку всім любителям яєць, яким вже набридла класична яєчня і омлет на молоці. Ця страва може бути, як солодких, так і пряним – це кожен вирішує сам, залежно від своїх уподобань. Омлет готується шар за шаром, з цим завданням чудово справляються бамбукові палички, призначені для вживання їжі. В оригінальних рецептах, японці використовують спеціальну квадратну сковороду, але впорається з приготуванням і сама звичайна жароміцний посуд.
Японський омлет з рисом на сковороді
Японський омлет з рисом на сковороді – це традиційне блюдо, для готування якого потрібні виключно прості і доступні компоненти, наявні під рукою. Однак, незважаючи на це, страва виходить вельми незвичайним і популярним, ви, напевно здивуйте свою сім’ю таким сніданком!
Інгредієнти на
2 порц.
- Рис білий 50 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Молоко коров’яче 20 мл
- Кетчуп 1 ст. л.
- Часник гранульований ½ ч. л.
- Соус соєвий 1 ч. л.
- Олія соняшникова 2 ч. л.
- Цибуля зелена за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Рис відварюємо згідно інструкції на упаковці.
- Викладаємо крупу в чашу і присмачую соєвим соусом, дрібкою солі, гранульованим часником, меленим перцем і кетчупом – перемішуємо.
- Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки расколачиваем з невеликою кількістю солі і молока.
- Білки збиваємо до утворення піни на поверхні.
- Сковороду з рослинним маслом розігріваємо і виливаємо збиті жовтки, рівномірно розподіляємо.
- У момент, коли жовтки схопилися – розрізаємо масу на смужки шириною близько двох сантиметрів.
- За одну прибираємо смужки з дна вогнетривкої посуду (використовуємо їх для приготування інших страв або декору).
- Тепер виливаємо збиті білки і, розподіливши, доводимо до готовності на повільному полум’ї.
- Знімаємо омлет зі сковороди і, не перевертаючи кладемо на тарілку викладаємо рисову масу.
- Загортаємо рулет.
- Розрізаємо страва навпіл, присипаємо рубаним луком і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Японський омлет для ролів
Японський омлет для ролів готується просто і швидко, а в результаті виходить шалено смачна страва, яку можна використовувати для доповнення самих різних страв. Наприклад, такий омлет стане чудовою начинкою для домашніх ролів з червоною рибою, морепродуктами або свіжим огірком.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 3 ст. л.
- Морквина – ½ шт.
- Цибуля – ¼ шт.
- Цибуля-порей – ¼ Шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо овочі і обполіскуємо водою, морква подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами, а зелений і ріпчасту цибулю ріжемо на маленькі шматочки.
Крок 2. В піалу розбиваємо яйця, наливаємо молоко, солимо і перчимо – ретельно збиваємо.
Крок 3. В омлетну суміш висипаємо овочеву нарізку, перемішуємо і виливаємо на сковороду з попередньо розігрітим рослинним маслом.
Крок 4. Коли омлет почне схоплюватися, піддягаємо з краю паличками і не поспішаючи починаємо згортати в рулет, по мірі готовності.
Крок 5. Апетитний яєчний рулетик використовуємо для приготування ролів та інших страв. Приємного апетиту!
Японський омлет з сиром
Японський омлет з сиром являє собою рулет з начинкою, яка може змінюватись в залежності від ваших смакових уподобань. У цьому рецепті ми пропонуємо вам спробувати соковите наповнення з стиглих томатів, твердого сиру та болгарського перцю.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Сир твердий – 20 гр.
- Кунжут – 10 гр.
- Перець болгарський – 40 гр.
- Помідори – 40 гр.
- соєвий Соус – 20 мл
- Масло соняшникове – 10 мл
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками вбиваємо курячі яйця, додаємо соєвий соус, кунжут і щіпку чорного перцю – збовтуємо до однорідності.
Крок 2. У сковорідку наливаємо олію і прогріваємо, виливаємо яєчну суміш і обсмажуємо з одного боку на мінімальному вогні.
Крок 3. Рівномірно викладаємо скибочки помідора.
Крок 4. Слідом кладемо кільця очищеного болгарського перцю – прикриваємо посуд кришкою і засікаємо 7-9 хвилин.
Крок 5. Готову страву присипаємо натертим сиром і наполягаємо під кришкою до розплавлення.
Крок 6. Перекладаємо омлет на блюдо і звертаємо в рулет.
Крок 7. Під кутом нарізаємо порційними шматочками.
Крок 8. Готуємо та подаємо до столу в гарячому вигляді, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Японський омлет з куркою
Японський омлет з куркою, приготований з додаванням вареного рису – це варіант простого, але водночас надзвичайно смачного сніданку або перекусу, після якого ви надовго забудете про голод. Птах чудово поєднується з ніжним омлетом, спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 12 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Рис – ½ склянки
- Цибулина – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- соєвий Соус – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розігріваємо Сковороду і вливаємо соєвий соус. Паралельно знімаємо лушпиння з цибулі і ріжемо її на тонкі пір’я.
Крок 2. У киплячий коричневий соус відправляємо цибульну нарізку, додаємо цукор і при частому помішуванні витримуємо на вогні близько 2-3 хвилин.
Крок 3. Не гаючи часу, обполіскуємо куряче філе, видаляємо плівки і жир, ріжемо на великі кубики (див. фото).
Крок 4. Закидаємо курку до цибулі, перемішуємо і обсмажуємо до зміни кольору (3-4 хвилини).
Крок 5. В окремій ємності активно збиваємо яйця.
Крок 6. Заливаємо яєчною масою кубики птиці з цибулею, рівномірно покриваючи компоненти. Готуємо під кришкою приблизно 4 хвилини.
Крок 7. Рис відварюємо на пару і викладаємо на блюдо для сервірування. Подрібнюємо пір’я зеленого лука.
Крок 8. На теплу «гірку» з крупи кладемо омлет і прикрашаємо зеленню – трапезуєм. Приємного апетиту!
Японський рисовий омлет з начинкою
Японський рисовий омлет з начинкою – це ситна та поживна страва, на приготування якого вам не доведеться витрачати весь свій вільний час вранці. Здавалося б, що нового можна приготувати з яєць крім глазуньи і класичного омлету? Прочитавши цей рецепт, ви обов’язково захочете спробувати це блюдо!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Рис відварний – 3 ст. л.
- Ковбаса варена – 2 скибочки.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Зелень – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Протягом декількох хвилин обсмажуємо кубики ковбаси на розігрітому рослинному маслі, підсипаємо відварений рис.
Крок 2. Доповнюємо компоненти кетчупом і активно перемішуємо.
Крок 3. Приправляємо складу меленим перцем, рубаною зеленню і сіллю.
Крок 4. Прогріваємо близько 60 секунд і перекладаємо в інший посуд.
Крок 5. В іншій чаші расколачиваем яйця з додаванням молока.
Крок 6. Розігріваємо олію в вогнетривкому посуді і виливаємо яєчну суміш – смажимо на маленькому вогні.
Крок 7. Чекаємо, поки омлет схопиться знизу, і на одну сторону кладемо підготовлену начинку.
Крок 8. Прикриваємо начинку вільним краєм і обсмажуємо ще 1-2 хвилини з кожного боку.
Крок 9. Апетитна страва поливаємо кетчупом і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Японський омлет з рисовим оцтом
Японський омлет з рисовим оцтом підкорить вас з першої вилочки і стане найулюбленішим сніданком! Якщо ви запитаєте чому, то буде цілком логічна відповідь: це неймовірно смачне, але в той же час просте і швидке» страва, яка подарує вашим смаковим рецепторам справжню насолоду!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Суміш овочева свіжа/заморожена – ½ склянки
- обсмажене Філе куряче/копчене – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Рис відварний – 1/3 склянки
- Кетчуп – 3 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ч. л.
- Оцет рисовий – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування подрібнюємо свіжі овочі або даємо час розтанути розмороженим, подрібнюємо куряче філе.
Крок 2. Відварюємо рис для японських страв, згідно інструкції.
Крок 3. Готову крупу присмачую соєвим соусом і оцтом, перемішуємо. Паралельно расколачиваем яйця з дрібкою солі.
Крок 4. У сковороду наливаємо рослинне масло, добре нагріваємо і на сильному вогні протягом 60 секунд смажимо овочі.
Крок 5. Підсипаємо розсипчастий рис, заважаємо.
Крок 6. Слідом закидаємо скибочки курки.
Крок 7. Додаємо до інгредієнтів кетчуп і обсмажуємо ще одну хвилину.
Крок 8. Начинку зрушуємо в бік і, нахиливши сковорідку, виливаємо яєчну суміш. По мірі готовності звертаємо омлет в рулет так, щоб рисово-овочева маса залишилася всередині.
Крок 9. Готуємо та подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення!